Zvezdan Terzić: Doneo sam Zvezdi 130 miliona evra!

Direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je izjavio da je klub za šest godina njegovog mandata doneo 130 miliona evra iz inostranstva a da ne zna koliko je firmi i kompanija imalo takav rezultat. Istakao je da je za to vreme samo u budžet Srbije uplaćeno 25 miliona evra.

Zvezdan Terzić je na konferenciji za medije sumirao rezultate u godini na izmaku, istakao da je klub u infrastrukturu uložio sedam miliona evra, a za ovih šest i po godina u plusu poslovala sa 20 miliona evra.

„Za šest godina koliko sam direktor Crvene zvezde mi smo doneli klubu 130 miliona evra iz inostranstva, ne znam koliko je firmi i kompanija imalo takav rezultat. A za to vreme samo u budžet Srbije smo uplatili 25 miliona evra“, rekao je Zvezdan Terzić.

Posebno je istakao sportske rezultate koje je klub ostvario.

„I ne samo to, digli smo se sa 210. na 50. mesto u Evropi na rang listi. Podigli smo koeficijent na listi Uefa i tu smo 16, a 15. mesto donosi dva mesta u LŠ. Napravili smo konkurentan tim, imamo mlad tim koji ima veliku tržišnu vrednost. U ovih šest i po godina sam predvodio klub u 320 utakmica, uzeli smo četiri šampionske titule, na putu sam ka petoj. Uveren sam da ćemo uzeti petu titulu za sedam godina“, rekao je Terzić.

Takođe, igrali smo četiri grupne faze Uefa takmičenja, doveli smo velikane, Arsenal, Liverpul, PSŽ, Totenhem, Bajern, Napoli, sada Milan.

„Dva puta smo izborili proleće, na ime solidarnosti UEFA, doneli smo Srbiji osam miliona evra svežeg novca i to je distribuirano klubovima u Srbiji za razvoj svih klubova i omladinskih škola“, istakao je Terzić i otkrio da je zbog činjenice sa kakve pozicije se krenulo napravljen fantastičan rezultat i da je dobio poziv sa čuvenog Univeziteta u Hajdelbergu da bude predavač na temu uspeha Zvezde.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: