Marakana ostaje na adresi Ljutice Bogdana 1a!

Stadion Crvene zvezde „Rajko Mitić” ostaće na lokaciji na kojoj se sada nalazi, bez pomeranja centimetar levo ili desno, izjavio je generalni direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić. On je time otklonio svaku nedoumicu o eventualnoj gradnji novog stadiona Zvezde u blizini beogradskog aerodroma „Nikola Tesla”.

Mitska „Marakana” ostaje, dakle, na istoj adresi, u Ljutice Bogdana 1a.

Crvenoj zvezdi su neophodni moderan evropski stadion i novi kamp. Zabuna je nastala jer su na društvenim mrežama pogrešno interpretirali moje izlaganje na Skupštini Crvene zvezde. Govorio sam da će se trening kamp graditi na površini od oko od 22 hektara u blizini aerodroma. Kamp treba izmestiti odavde, jer ovde je previše skup kvadratni metar da bi se tu treniralo. Ostaje samo dilema da li treba rekonstruisati stadion „Rajko Mitić”, kako želi jedan broj navijača, ili ga potpuno srušiti i napraviti potpuno novi, što je, prema mom mišljenju, jeftinije, funkcionalnije i celishodnije.

Šta bi se desilo kad bi se „Marakana” zaista preselila na periferiju Beograda?

Stadion Zvezde se neće seliti s ovog mesta i mora da ostane ovde.

Da razjasnimo još nešto. Koje zemljište vredi 100 miliona evra, kako ste rekli na skupštini? Da li je to vrednost zemljišta na kojem se sada nalazi stadion ili obuhvata i zemljište gde su pomoćni tereni?

Minimum sto miliona evra vredi zemljište van stadiona, na prostoru gde su sada pomoćni tereni Crvene zvezde.

Dakle, da raščistimo. „Marakana” ostaje tu gde jeste, ali će da se vrši njeno veliko spremanje.

Primeri u Evropi su to pokazali. Svi klubovi koji su sagradili nove stadione duplirali su ili čak triplirali broj gledalaca na domaćim utakmicama, ili isto toliko ili više uvećali ukupne prihode.

Sportonline.rs

Ostavi komentar

Translate »