UEFA treba da reaguje – Fudbalski klub Crvena zvezda podržao je zahtev Partizana da Evropska fudbalska unija pošalje predstavnika na utakmicu između crno-belih i niškog Radničkog koja bi mogla da odluči šampionsku trku.

„Odavno je trebalo to da učine, a pre svega da se konačno ustanovi da li im pripadaju titule iz 1986. i 1987. godine koje za Uefu nisu legitimne, a oni su ih, iako su nameštali u domaćem prvenstvu, dobili preko nekog Suda udruženog rada koji ni Fifa ni Uefa ne priznaju. Tada su Crvena zvezda i Vardar kao šampioni odlukom FSJ i Uefe igrali u Kupu šampiona, a Partizan je naknadno oteo te titule. Treba čuti stav Uefe po tom pitanju“, navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

Kako se ističe, takođe, treba čuti stav Uefe o šest titula Partizana u nizu za vreme Tomislava Karadžića.

„Mnogi njihovi bivši igrači, funkcioneri i treneri su svedočili koliko su tada nameštali, pa čak i legenda svetskog fudbala Lotar Mateus. Kada već Uefa dolazi trebalo bi čuti šta misli o tome. Ili možda o tome što im igraju igrači bez lekarskog pregleda bez ikakavih posledica. Uefa sigurno ima šta da kaže na tu temu“, navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

Iz Zvezde navode i sledeće:

„Naravno, nezobilazna stavka su i četiri kladioničarska „prelaza“ u poslednjih mesec dana. Sigurno i tu ima materijala za Uefu. A, današnje delegiranje sudija najbolje pokazuje da je neophodno da se Uefa umeša. Po medijima dižu prašinu ko će im suditi, a onda „dobiju“ partizanovca Širokog, a Zvezdi pošalju čoveka koji se slika u dresu Partizana – Danila Grujića. U svakom slučaju bićemo zahvalni Uefi ako se odazove ovom pozivu i uključi se u čišćenje mulja koji Partizan pravi decenijama unazad“, zaključuje se u saopstenju.

Izvor i foto RTS

Ostavi komentar

Translate »