Zvezda ipak ide u Jerevan, iako je tamo rat! (16.00, RTS 1, Arena sport 1)

Fudbaleri Crvene zvezde i Ararata meč plej-ofa Lige Evrope odigraće u Jerevanu, uprkos ratnom stanju u Jermeniji!


Jermenija je u nedelju proglasila ratno stanje, nakon što je eskalirao sukob sa Azerbejdžanom oko regije Nagorno-Karabah, pa je bilo pitanje da li će i gde biti odigran meč plej-ofa Lige Evrope između Ararata i Crvene zvezde.

Verovalo se da će zbog toga Evropska fudbalska unija odlučiti da Ararat ne može da bude domaćin Zvezdi u četvrtak (16.00, RTS 1, Arena sport 1) u poslednjem meču kvalifikacija za Ligu Evrope.

Dugo se spekulisalo da li će i gde meč biti odigran. Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da će UEFA doneti ispravnu odluku, te u ponedeljak poručio da je za to da se utakmica igra u Jermeniji. UEFA je na kraju presekla i poručili da nema promene domaćinstva, pored vojske i policije na ulicama Jermenije, broje žrtve na obe strane…

U igri je bilo više opcija. Prva opcija bila je promena domaćinstva, odnosno da Crvena zvezda preuzme ulogu organizatora utakmice, a šampion Srbije i poslao UEFA dopis sa pomenutim predlogom.

Kao drugo rešenje bila je opcija takođe promene domaćinstva, ali odigravanje meča ne bi bilo na stadionu Ararata ili Crvene zvezde nego na neutralnom terenu. Ranije su se Kipar, Mađarska, Grčka i Poljska nudili za utakmice koje nije moguće organizovati usled korona restrikcija. U igri je navodno bila i Budimpešta. Pored toga, pojavile su se informacije da Ararat predlaže da se utakmica odigra u Gruziji.

Takođe, bilo je i spekulacija o diskvalifikaciji Ararata iz takmičenja i direktan prolazak Crvene zvezde u grupnu fazu Lige Evrope.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: