Žreb za Dejvis kup, Srbija čeka Amerikance u februaru

Čekamo Amerikance – U Londonu je održan žreb za Dejvis kup takmičenje za 2018. godinu. Teniska reprezentacija Srbije igraće u prvom kolu, 2–4. februara, protiv reprezentacije SAD na domaćem terenu.

Parovi prvog kola Dejvis kupa

Dejvis kup reprezentacija Srbije narednu godinu započeće duelom protiv Sjedinjenih Američkih Država, u prvom kolu takmičenja, odlučeno je žrebom u Londonu.

Srbija je na žrebu bila među nosiocima, a duel protiv Amerikanaca igraće od drugog do četvrtog februara kao domaćin.

„Mislim da smo, za prvo kolo, izvukli jednog od najjačih protivnika od mogućih reprezentacija. Tu su dve-tri najteže opcije, a SAD je jedna od njih. Dobro je to što igramo kod kuće i nadam se da ćemo biti u što jačem sastavu, da će svi igrači biti zdravi do tada i da ćemo spremno dočekati taj susret“, rekao je selektor Nenad Zimonjić posle žreba.

„Lepo je što igramo kod kuće i što će publika imati prilike da nas uživo bodri i gleda“, dodao je on.

Ukoliko prođe prvu prepreku, Srbija bi u četvrtfinalu trebalo da igra protiv boljeg iz duela između Belgije, ovogodišnjeg finaliste, i reprezentacije Mađarske.

Možda i najzanimljiviji meč prvog kola naredne godine odigraće Španija i Velika Britanija, a Španci će biti domaćini.

U preostalim mečevima sastaće se: Francuska – Holandija, Italija – Japan, Velika Britanija – Španija, Australija – Nemačka, Kazahstan – Švajcarska, Kanada – Hrvatska i Mađarska – Belgija.

Izvor RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: