Zoran Gajić prvak Azerbejdžana, sa klubom još uvek ima ugovor

Prvak je Gajićev tim sa kojim ima ugovor  za još jednu godinu – Završen je šampionat Azerbejdžana za dame. Titulu prvaka, u konkurenciji pet klubova, osvojila je ekipa Telekoma iz Bakua. Bolje reći „srpskog Telekoma”

Trener je bio Zoran Gajić, njegovi asistenti Filip Pavčić i Đorđe Nahod, a na terenu su blistale Slađana Mirković, Jovana Vesović i Aleksandra Petrović. U ekipi je bila i reprezentativka Crne Gore, Ksenija Ivanović.

Prvi put pod imenom generalnog sponzora Telekoma, postao je prvak. Za Zorana Gajića, predsednika Odbojkaškog saveza Srbije, treća šampionska u ovoj zemlji.

Rabita ima osam titula, od čega sam ja učestvovao u osvajanju dve, a ovo je prva sa Telekomom. Nema euforije, ali smo zadovoljni što je trka sa Azerailom okončana na ovaj način. Nije bilo lako, ali je slatko – priznaje Gajić.

Podsetio je trener Telekoma i na neke probleme, koji su se ticali same organizacije Lige.

Pripremni period igrali smo s ubeđenjem da na terenu treba da bude samo jedna Azerbejdžanka, a onda je stigla odluka da se igra sa tri domaće odbojkašice. To je donelo priličan haos u celu Ligu, a zbog toga su neke strankinje morale da budu žrtvovane. U našem slučaju, Ksenija Ivanović, koja je uz sve imala i problema sa povredama.

Praktično ste i Ligu šampiona podredili pripremama za završnicu domaćeg šampionata?

U suštini, u onakvoj grupi teško smo i mogli do druge runde, a i šta bi radili tamo, pored svih ovih giganata?! Značile su nam utakmice u Ligi šampiona, devojke su očvrsnule, naročito ove najmlađe. Slađana Mirković je izdržala težak ritam i napredovala je, budućnost je pred njom. Što se tiče Vesovićeve i Petrovićeve, one su najbolje utakmice odigrale na kraju.

Najljućeg rivala, ekipu Azeraila, savladali ste tri puta, oni vas samo jednom?

I to tri puta po 3:2! – dodaje Gajić.

Oni su dovođenjem Tanje Bokan želeli da nam pomrse račune, ali smo na kraju ipak imali više pobeda.

Kakva je budućnost azerbejdžanske klupske odbojke?

Od Faiga Garajeva dobio sam uverenje da će naredne sezone igrati šest ekipa. Opet, postoje priče da bi najbolji timovi mogli da zaigraju u ruskoj ligi. Videćemo

Šta će biti sa Telekomom?

Još ništa ne znamo. Nas nekoliko ima ugovor na još jednu godinu. Sačekaćemo da se izjasni rukovodstva kluba, da vidimo šta planiraju, pa da odlučimo – zaključuje Gajić, koji je od srede u Srbiji.

Rekao sam vam i poslednji put da se Liga u Azerbejdžanu završava rano i da ću od prvih dana Aprila biti u Savezu. Bez obzira na to, sve što smo dosad uradili, bilo je u apsolutnoj saglasnosti svih članova Izvršnog odbora. Nastavljamo sa obavezama, najvažnija stvar je da vidimo da li kompanija VIP mobajl nastavlja sponzorstvo Saveza. Odmakli su razgovori oko sponzora Lige, jer je klubovima preko potrebna takva vrsta pomoći. Slede i reprezentativne akcije, a to je ono što će se videti na terenu, kroz rezultate. Ide sve svojim tokom – kaže na kraju Zoran Gajić.

Plaketa OS Azerbejdžana
Na kraju ceremonije proglašenja najboljih ekipa u sezoni 2016/17, Zoran Gajić je iz ruku Faiga Garajeva dobio plaketu, kao specijalno priznanje za doprinos razvoja odbojke u Azerbejdžanu.
Mislim da je to lep gest Azerbejdžanske federacije, u godini Evropskog prvenstva za žene, na kome će i reprezentacija Srbije imati jednu od glavnih uloga – dodao je Gajić.
Izvor i foto Sportski žurnal

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: