Žoc kritikovao FIBA: Patiće federacije ili klubovi!

Legendarni srpski trener Željko Obradović ponovo je kritikovao Svetsku košarkašku federaciju (FIBA) zbog loše formiranog kalendara.

Obradović je kazao da FIBA ne misli o Evroligi i igračima, osvrćući se na „reprezentativne prozore“ i kvalifikacije za velika takmičenja.

Mečevi reprezentacija koji će odlučivati o učesnicima Mundobasketa 2019. godine trebalo bi da budu odigrani tokom sezone. Gotovo je izvesno da igrači koji nastupaju u NBA i Evroligi neće biti na raspolaganju svojim selektorima.

FIBA ne misli na Evroligu i igrače. Prvenstveno, košarkaši koji igraju u NBA. Ne dolaze u Evropu, a sa druge strane, ima više od 80 evropskih igrača u Americi. Drugo, oni imaju ugovore i obaveze prema timovima, zbog čega ostaju da treniraju. FIBA je stavila igrače u tešku situaciju. Šta ako neko doživi težu povredu? Ko će pokriti ugovor?, pita se Obradović.

„Za nas je ovo veoma teška situacija. Moj stav je jasan, već sam ga rekao predsedniku. Međutim, na kraju odluku donose igrači. U svakom slučaju je loše – patiće ili federacije ili klubovi“, dodao je Žoc.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: