Životna ispovest brata Novaka Đokovića: Nisam imao život, nisam imao prijatelje, a onda se pojavio on (VIDEO)

Marko Đoković na jednom od predavanja Pepea Imaza otvorio dušu o ličnim problemima i osećanjima

Po završetku teniske sezone, nakon koje je Novak Đoković ipak izgubio 1. mesto na rang listi, mnogima je jedna od najintrigantnijih figura bio Pepe Imaz. Čovek koji je priključen njegovom stručnom štabu, a koga su svetski mediji prozvali Guruom, koji ima svoju filozofiju, gde propagira mir i ljubav.

Upravo tako je pomogao Marku Đokoviću, Novakovom mlađem bratu, koji je otkrio da je bio u teškoj depresiji, jer je čitavo detinjstvo proveo u senci starijeg i uspešnijeg brata. Na jednom predavanju koje je Pepe Imaz održao, prisutni su bili Marko i Novak, a nakon jednog pitanja mlađi Đoković je otvorio dušu.

Hvala vam na tom pitanju. Mogu samo da kažem moj primer. Nisam imao dovoljno ljubavi prema samom sebi. Bio sam sve nervozniji, nisam imao energije, i sve se to skupljalo u meni. Ta negativna energija nije imala gde da izađe i izlazila je kroz tenis.

Malo po malo, to se skupljalo i dok sam bio još mlađi, odjednom mi je bilo mnogo loše. Bio sam mnogo depresivan. Nisam imao život, nisam imao prijatelje, zatvorio sam se u sebe… – ispovedao se Marko Đoković, a onda je istakao da ga je poznanstvo sa Pepeom Imazom promenilo.

– Onda sam upoznao Pepea. Malo po malo, razgovarajući s njim, pričali smo po 3-4 sata, ti razgovori su mi pomogli da sve to što sam skupljao u sebe izađe napolje. Samo zato što sam ispred sebe video osobu koja me je gledala s ljubavlju i to mi je dalo mnogo snage i samopouzdanja i hteo sam da to primenim i u privatnom životu.

– Pitao sam Pepea da li mogu da nastavim taj put s njim, da budem primer ostalima. Shvatio sam da u dubini duše imam to. Sva ta negativna energija je počela da se izbacuje jer sam radio stvari drugačije.

Počeo sam ponovo da dišem, da radim počeo sam da ustajem i da uživam u svakom danu. Sada se osećam tako da mogu da pričam pred toliko osoba, iako nikada nisam mogao da pričam ni pred 10 osoba. Ali to mogu, jer je to govor ljubavi. To je iz moje duše. Ljubav koju osećam prema svima u sali je neopisiva. Osećam da i ostali ljudi imaju ljubav prema meni takođe. I ništa više mi ne treba.

– Nisam imao takođe ranije najbolju povezanost sa porodicom. Vremenom, stekao sam bolje veze sa moja dva brata, sa ocem… I sada, posle četiri godine od kako sam na ovom putu ljubavi, da me moj otac, majka, braća i prijatelji vole. Vole me iskreno – završio je Marko drhtavim glasom, a delovalo je i da je zaplakao. Novak ga je potapšao po nozi i uhvatio za ruku, i tako mu pružio podršku.

Ispovest Marka Đokovića pogledajte od 1.32.20 do 1.37.30: VIDEO

Izvor i foto

 

Pročitajte i ovo:

0 Thoughts to “Životna ispovest brata Novaka Đokovića: Nisam imao život, nisam imao prijatelje, a onda se pojavio on (VIDEO)”

  1. Srpska Sparta Jasenovo Polje

    Au moj srdjane sta ti se rdi od familije a ti postrani… kakvi gurui sekte i predavanja i gluposti, pustio si ti ovo srle sve. Dje nema macke, misevi kolo vode…

  2. Branka

    Za takav razgovor i podrsku jedini i najbolji su otac , majka i porodica sve ostalo je varka…

  3. Dribler

    Pa zar niko u citavoj Srbiji nije mogao da ti pomogne… Kakav je problem biti brat Novaka Djokovica?!? Tom Imazu ne vjerujem ni najmanje, djeluje mi manipulativno a moguce je i da su ga Djokovicima „servirali“ britanci i njihova strana sluzba da bi Marej konacno postao broj 1. Obradovic je u pravu kad kaze da misli da je Nole previse oslabio…ima tu nesto… 6000 bodoca izgubiti za par mjeseci to je nevjerovatno…Novace vjeruj samo svojim najblizima jer si veliki „mamac“ svim svjetskim hostaplerima a koliki si trn u oku pokedincima iz teniskog svijeta odavno nam je poznato… Mogu ti samo reci cuvaj se….

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: