ŽIVOT PIŠE ROMANE Napustio je školu, praznio je telefonske govornice, danas je Murinjova zver!

Život piše romane… Priče fudbalera nekada su zaista bajkovite. Preko trnja do zvezda – čuvena poslovica koja na najbolji mogući način opisuje priču igrača Mančester junajteda Erika Bejlija (22).

Zvuči neverovatno, ali momak iz Obale Slonovače, za kojeg je Žoze Murinjo izdvojio 40 miliona evra, do pre četiri godine nije odigrao profesionalnu utakmicu. Njegova životna priča nije laka. Od malena je voleo fudbal, porodica je bila toliko siromašna da nisu imali osnovna sredstva za život. Školovanje je prekinuo u 14. godini, a za džeparac je zarađivao tako što je između treninga praznio telefonske govornice.

Igrao je za tim Abi Start i primetili su ga skauti Juventusa. Ipak, čelnici “stare dame” nisu mogli sebi da priušte da mesto igrača van Evropske unije popune momkom za kojeg niko nije čuo.

Bejli je sa 16 godina završio u Espanjolu, ali dve godine nije mogao da igra jer nije imao potrebne papire.

Teško se privikao na život u Španiji, a veliku podršku imao je od Džona Džordana tadašnjeg cimera. Džordanovi roditelji su brinuli o Eriku kao da je njihov sin. Hranili su ga, davali mu novac, vodili kod lekara i kupovali mu odeću.

Brzo je usledio transfer u Viljareal u kojem je Bejli posle samo godinu dana skrenuo pažnju velikog Mančester junajteda.

Posle prvog razgovora sa Murinjom, nije mogao da veruje da je tako blizu prelaska u redove “crvenih đavola”. Bejlija ovih dana muči povreda, ali na početku sezone je pokazao da je igrač za velika dela. Kada nije išlo Junajtedu on je vukao… Prešao je trnovit put ovaj mladić.

Žrtvovao je sve zbog fudbala i isplatilo mu se.

(M.R.)

Izvor

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: