Nenad Zimonjić se plasirao u drugo kolo nadmetanja dublova u Dohi, a zajedno sa 36-godišnjim partnerom Davidom Marero-Santanom iz Španije, u uvodnoj rundi nadmetanja izborio je pobedu od 6:2, 6:4 nad Endijem Marejem i Mariušom Firstenbergom.

Srpsko-španskom paru je za trijumf bilo potrebno tačno 60 minuta, ali se isprva činilo da će Britanac i Poljak uspeti da nađu odgovor na odličnu igru Zimonjića i Marero-Santane.

Ipak, nakon što su Endi i njegov dubl partner uspeli da uzvrate na rani brejk suparnika, izjednačivši tako na 2:2, izgubili su naredna četiri gema, time i uvodni set.

U drugom se vodeći teniser sveta pobrinuo da se posle brejka Zimonjića i Marero-Santane dođe do novog izjednačenja, na 4:4, ali su onda Srbin i Španac „dodali gas“ i eliminisali sa ovog dubl-nadmetanja Mareja i Firstenberga, inače Zikijevog partnera na novembarskom nastupu u Bratislavi.

Ovim trijumfom je srpsko-španski par prošao u drugo kolo, u kome će igrati ili sa prvim nosiocima, tandemom Džejmi Marej – Bruno Suareš, ili sa njihovim uvodnim rivalima u Kataru, Markosom Bagdatisom i Marćinom Matkovskim.

(Darko Nikolić)

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »