28, March, 2024, Belgrade - The match of the 32nd round of the Turkish Airlines Euroleague between KK Partizan Mozzart Bet and KK Olympiacos was played at Stark Arena. Photo: Dusan Milenkovic/ATAImages 28, mart, 2024, Beograd - Utakmica 32. kola Turkish Airlines Evrolige izmedju KK Partizan Mozzart Bet i KK Olympiacos odigrana je Stark Areni. Photo: Dusan Milenkovic/ATAImages
Košarkaški klub Partizan oglasio se zvaničnim saopštenjem posle prekida druge finalne utakmice Superlige Srbije.

Crvena zvezda i sudije su se sat vremena posle prekida vratili na parket i Partizan je imao 15 minuta da izađe na isti.

Kako nisu izašli, čeka se delegatska odluka da li je Crvena zvezda zvanični šampion.

Partizan se oglasio saopštenjem, koje prenosimo u celosti i bez redakcijskih izmena.

Skandal: Utakmica prekinuta, data informacija da se utakmica nastavlja za 24 sata a potom se sudije i Crvena zvezda vratiše na teren nakon mnogo vremena

Druga utakmica finala AdmiralBet Superlige Srbije između Partizana Mozzart Bet i Crvene zvezde je prekinuta na 7.55 sekundi pre kraja treće četvrtine pri rezultatu 57:45 u korst crno-belih. Prvi sudija meča je prekinuo utakmicu zbog vređanja Vesne Čović od strane publike, što je prvi put u istoriji naše košarke da se utakmica prekida zbog verbalnog delikta. Nakon prekida, ekipa Crvene zvezde se povukla u svlačionicu.

Podsećanja radi, samo u ove dve nepune utakmice, vređani su Željko Obradović, Zoran Savić, Kevin Panter, Aleksa Avramović, Nemanja Nedović i Miloš Teodosić, ali mečevi nisu ni za sekund prekidani. KK Partizan je protiv svakog vređanja na bilo kom osnovu i gotovo svakodnevno to ponavlja.

Nakon što je traženo sa se dvorana isprazni, ekipa crno-belih je dugo čekala na terenu nastavak, da bi službeni predstavnici KK Partizan od sudija dobili informaciju o prekidu i nastavku meča kroz 24 sata.

Tim Partizana se tada povukao u svlačionicu a igrači su dobili slobodno. Kada su se iznenada sudije i igrači Crvene zvezde pojavili na terenu nakon više od sat vremena posle prekida, igrači Partizana su uveliko krenuli svojim kućama.

Crvena zvezda, sudije i delegat na ovaj način dodele titulu državnog prvaka Crvenoj zvezdi, a KK Partizan Mozzart Bet u takvom skandalu ne želi da učestvuje.

KK Partizan

sport.org.rs/sportal/M.A/N.A

Ostavi komentar

Translate »