Železničar želi da bude moćan, stigao Mladen Krsmančić

Stigao Mladen Krsmančić – Ono što je „Sportski žurnal“ najavio pre dvadesetak dana se i obistinilo – Železničar će naredne sezone igrati Super ligu. Kako ne bi imali epizodnu ulogu u ovom takmičenju Nišlije su rešile da se ozbiljno pojačaju za predstojeću sezonu, pa novi tim menadžer kluba, Ivan Šmigić nije puno gubio vreme.

Nekada jedan od najboljih bekova Srbije je po završetku karijere pruzeo ulogu u niškom klubu i kako stvari stoje, već je na dobrom putu na napravi pravi bum.

Tako je prvo pojačanje u gradu na Nišavi najbolji igrač i strelac Super lige, Mladen Krsmančić sa kojim je potpisan ugovor na godinu dana.

Sjajni srednji bek je prošle sezone bio prvi igrač Sloge, predvodio je tim iz Požege na istorijskom evropskom putu i bio glavni akter najvećeg klupskog uspeha.

– Spreman sam za nove izazove, za korak dalje u karijeri i mislim da sam izabrao najbolju opciju u ovom trenutku – rekao je na početku Mladen Krsmančić.

Zašto baš povratnik u Super ligu?

– Mislim da se pravi jako ozbiljna priča sa Nišlijama. Ambicije su nam se poklopile, brzo smo se dogovorili i ugovor sam potpisao na godinu dana. Odavno poznajem Ivana Šmigića i sa njim sam razgovarao, tako da nije bilo nikakvih problema. Zadovoljan sam uslovima i mislim da je ovo pravo mesto za moj napredak.

Koje su to ambicije?

– Železničar želi da se već u naredne dve do tri godine popne na tron i osvoji titulu. To podrazumeva i borbu za Ligu šampiona, što se apsolutno podudara i sa mojim ambicijama. Želim da napredujem, da rastem kao igrač i mislim da sa Nišlijama to mogu.

Bili ste prvi igrač i strelac Super lige, sad će sve oči biti uprte u Vas?

– Svestan sam toga, ali ću se dobro pripremiti za predstojeću sezonu. Sistem igre u Slogi je bio drugačiji, ovde će biti sasvim druga priča, sa novim trenerom i različitim tipovima igrača. Znam da će svi očekivati da pružim iste partije kao prošle sezone, a ja sam siguran da lošije neće biti. Želim da igram još bolje i opravdam poverenje.

Vaša najveća želja je da zaigrate za reprezentaciju?

– To mi je najveća ambicija u karijeri. Nikad se ne zna, možda mi se želja i ostvari. Na meni je da igram, pružim maksimum, dam sve od sebe, a na selektoru je da proceni da li će to biti dovoljno za državni tim – zaključio je Mladen Krsmančić.

ZLATANOVIĆ DAO REČ

Nišlije će ove sezone imati zaista moćan tim, jer će redove Železničara, pored Mladena Krsmančića, pojačati još nekoliko vrhunskih igrača.

Među njima je i najbolji golman lige, bivši čuvar mreže Crvene zvezde, Dejan Zlatanović, koji je rešio da se vrati u rodni grad. Sa njim bi ovih dana trebalo da bude potpisan ugovor, ali je sve precizirano i on je upravi Nišlija dao reč.

Tu su još Đorđe Spasić, Radisav LakovićAndrija MađarVlada Mitić, a prvom timu će biti priključeno još nekoliko momaka iz mlađih kategorija.


NIŠLIJE NAJKONKRETNIJE

Imali ste veliki broj ponuda tokom leta?

– Da, od Sloge, preko mnogih evropskih klubova. Međutim, najkonkretniji je bio Al Džaiš sa kojim sam i postigao dogovor. Gotovo sve smo rešili, a onda je tamo izglasan zakon o strancima i sev je propalo. Imao sam još nekoliko ponuda, ali je ovo bila najkonkretnija.

Izvor i foto Sportski žurnal

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: