Zdravo rastimo, pohađalo više od 25.000 dece

Nastavljena akcija – Zdravo rastimo!

Savez za školski sport Srbije nastavio je akciju „Zdravo rastimo“, u okviru kog će ove godine 6.200 đaka sedmih razreda iz gradova širom Srbije učiti o pravilnoj ishrani i važnosti fizičke aktivnosti

Savez za školski sport Srbije sedmu godinu za redom sprovodi program „Zdravo rastimo“ u okviru kojeg će ove godine 6.200 đaka sedmih razreda iz škola širom zemlje učiti o pravilnoj ishrani i važnosti fizičke aktivnosti.

Projekat je deo globalne „Nestle Healthy Kids“ inicijative kojom je ove sezone u regionu obuhvaćeno više od 60.000 đaka, a cilj programa, koji ne uključuje nikakvu promociju proizvoda kompanije, je stvaranje svesti o važnosti zdravih životnih navika kod dece, bavljenja sportom, ključnih za prevenciju gojaznosti i prekomerne težine i s njima povezanih danas najraširenijih bolesti poput dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti i astme.

Predsednik Saveza za školski sport zadovoljan

„Ponosni smo što smo deo ovog programa i što ukupno više od 25.000 dece u našoj zemlji stiče znanja o zdravim životnim navikama. U atletskim školskim takmičenjima projekta učestvovalo je više od 11.000 đaka, 30 odsto više nego prošle godine. Takođe, sve više nastavnika prepoznaje značaj „Zdravo rastimo“ i interesuje se za učešće u ovom programu“, izjavio je predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković.

Koordinator projekta je Irena Kurtanjek, a podršku kao i u prethodnih sedam godina, dali su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo omladine i sporta i Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: