Završeno SP u boksu, Mirončikov heroj Srbije

Šampionat sveta u boksu, 21. po redu, završen je sinoć u Beogradskoj Areni finalnim borbama i ceremonijom dodele medalja. Bronzanu medalju za Srbiju, prvu posle 26 godina na velikim takmičenjima, osvojio je mladi 23-godišnji Vladimir Mirončikov, u kategoriji do 80 kilograma.

Posle svečane ceremonije dodele medalja, gde je bronzu dobio iz ruku ministra sporta Vanje Udovičića, Mirončikov je izašao pred novinare, a pre obraćanja medijima Vladimiru je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin uručio zastavu Republike Srbije i himnu Bože pravde, dok mu je selektor Milan Piperski uručio ikonu Belog Anđela.

„Ponosan sam na medalju. Hvala Srbiji, volim Srbiju. Hvala na ljubavi koju svaki dan dobijam u ovoj divnoj zemlji koja je i moja zemlja. Moje srce je ovde, boriću se uvek za Srbiju svim srcem. Neću stati dok ne osvojim zlato za Srbiju“,, rekao je Mirončikov.

Od prvog dana otkad sam došao u Srbiju osetio sam da je ovo moja zemlja, da ovde pripadam, dodao je on.

„Srbi su ljudi divne duše, topli, puni ljubavi, ali i hrabri i za svoju zemlju će dati sve od sebe. Svakim danom se sve više osećam kao Srbin, čast mi je i zadovoljstvo i sreća što sam dobio priliku da budem deo ovog plemenitog naroda, koji je bratski sa mojom rodnom Rusijom. Vi ste velika sportska nacija, ne volite da gubite, priznajete samo pobede, veliki ste borci i heroji, volite istinu i za nju se uvek borite svim srcem i to me potpuno oduševilo. Pokazujete osećanja otvoreno, kada se veselite vi to radite na najbolji način, kada tugujete isto tako to direktno pokazujete, kod vas nema jedno mislim drugo pričam. Ponosni ste i velikog srca, duše, a moje srce i duša su sada zajedno sa vama“, istakao je Mirončikov.

Vladimir će zauvek ostati upisan u istoriju sporta Srbije, zemlje sporta, zemlje svetskih asova.

„Ušao sam u istoriju sporta Srbije, male zemlje, ali velike sportske sile i šampiona, ogromna mi je čast. Medalja svetskog prvenstva u boksu, medalja za Srbiju je ovde, borio sam se svim srcem za nju, želeo sam zlato, borio se do poslednjih atoma snage, ali jednostavno viša sila je odlučila drugačije. Sada slavimo bronzu, već sledeće godine nadam se i zlato sa Evropskog prvenstva. Cilj mi je zlato sa Olimpijskih igara u Parizu 2024, pobedničko postolje i srpska himna. Radiću na tome svaki dan, verujem da ću ostvariti taj san, sve za Srbiju“, zaključio je Mirončikov.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: