Pripreme gotove – Vaterpolo reprezentacija Srbije vraća se u Beograd iz mađarskog Kečkemeta, gde se spremala za Svetsko prvenstvo u Budimpešti.

Olimpijski, svetski i evropski šampioni boravili su u Kečkemetu šest dana, radeći prvi deo sa mađarskom selekcijom, a potom i samostalno.

„Sve je bilo zaista jako dobro. Odradili smo što smo zamislili. Nastavljamo u utorak na bazenu na Dorćolu“, kratko je rekao selektor Dejan Savić.

Zadovoljstvo dosadašnjim tokom priprema izrazio je i Sava Ranđelović.

„Sve je po planu, odradili smo tri treninga sa Mađarima i svidelo mi se kako smo izgledali u tim mečevima, što ništa ne znači za predstojeće prvenstvo. A onda smo se okrenuli nama i vežbali šta bi moglo da nas očekuje od drugih ekipa“, poručio je mladi vaterpolista.

Igračima je pored velikog gostoprimstva Mađara u sećanju ostao i detalj kada su ih na jednom treningu skandiranjem „Srbija, Srbija“ pozdravilo oko stotinak dečaka i devojčica iz Kečkemeta, na šta su im odgovorili aplauzima i mahanjem.

Ekipa Dejana Savića neće imati sparing partnera do Svetskog prvenstva, gde se u C grupi sastaje sa Južnom Afrikom 17.jula, dva dana kasnije sa španijom, a 21. jula sa Grčkom.

Izvor i foto RTS

Ostavi komentar

Translate »