Sada je i zvanično… Dragan Đilas više nije predsednik Košarkaškog saveza Srbije. Na sednici Skupštine u “Kući košarke” posle pet i po godina podneo je ostavku na ovu funkciju.

Dragan Đilas nije više prvi čovek srpske košarke. I pored molbe legendarnog Bore Stankovića da ne napušta Savez, rešio je da podnese ostavku koja je usvojena na sednici Skupštine.

  • Dogovor je bio da zvanično povlačenje obavim pred vama, a ne preko medija. Želeo sam da to uradim pred ljudima koji su mi dali podršku i sa kojima sam sarađivao. Došlo je vreme da dođe novi čovek sa novim idejama. Nema drugih razloga, to znaju moji saradnici – počeo je svoje izlaganje Đilas.

Za pet i po godina i jedan i po mandat A reprezentacije su osvojile četiri medalje, košarkaši dve srebrne, na Svetskom kupu i Olimpijskim igrama, dok su košarkašice šampionke Evrope i bronzane u Riju. On je i finansijski stabilizovao Savez koji je bio u velikim dugovima.

  • Posle šest godina, vreme je da se okrenem… Došao sam na ovu funkciju na predlog Bore Stankovića. Predložila su me i dva najveća kluba. Mislim da smo uspostavili sistem rada i pomerili se na bolje. Moj rad ne bi bio moguć bez Kleuta, Tomaševića, Bodiroge i na prvom mestu Ane Joković. Uradili smo mnogo toga. Dušan Ivković je radio volonterski, imali smo hrabrosti da dovedemo Đorđevića i ostvarili smo uspeh. Angažovali smo i Marinu Maljković, najmlađeg selektora u Evropi. U ženskoj košarci smo uradili mnogo. Krenuli smo od nule i tek će se videti šta smo uradili u ženskoj košarci. Nadam se da će Ana Joković nastaviti da vodi ženski sektor u budućnosti. Ponosan sam što su momci i devojke najbolji u Evropi.Dragan Đilas nije više prvi čovek srpske košarke. I pored molbe legendarnog Bore Stankovića da ne napušta Savez, rešio je da podnese ostavku koja je usvojena na sednici Skupštine.

  • Dogovor je bio da zvanično povlačenje obavim pred vama, a ne preko medija. Želeo sam da to uradim pred ljudima koji su mi dali podršku i sa kojima sam sarađivao. Došlo je vreme da dođe novi čovek sa novim idejama. Nema drugih razloga, to znaju moji saradnici – počeo je svoje izlaganje Đilas.

Za pet i po godina i jedan i po mandat A reprezentacije su osvojile četiri medalje, košarkaši dve srebrne, na Svetskom kupu i Olimpijskim igrama, dok su košarkašice šampionke Evrope i bronzane u Riju. On je i finansijski stabilizovao Savez koji je bio u velikim dugovima.

  • Posle šest godina, vreme je da se okrenem… Došao sam na ovu funkciju na predlog Bore Stankovića. Predložila su me i dva najveća kluba. Mislim da smo uspostavili sistem rada i pomerili se na bolje. Moj rad ne bi bio moguć bez Kleuta, Tomaševića, Bodiroge i na prvom mestu Ane Joković. Uradili smo mnogo toga. Dušan Ivković je radio volonterski, imali smo hrabrosti da dovedemo Đorđevića i ostvarili smo uspeh. Angažovali smo i Marinu Maljković, najmlađeg selektora u Evropi. U ženskoj košarci smo uradili mnogo. Krenuli smo od nule i tek će se videti šta smo uradili u ženskoj košarci. Nadam se da će Ana Joković nastaviti da vodi ženski sektor u budućnosti. Ponosan sam što su momci i devojke najbolji u Evropi.

O BERTOMEUU

  • Ne slažem se sa njim. Lakše je izbaciti Srbiju nego Španiju sa nekih takmičenja. Nadam se da će se FIBA i Evroliga dogovoriti i da nećemo slušati njegove bahate fore što se sprdao sa Partizanom. Nadam se da će Evroliga uputiti protest zbog toga. Verujem da će naši klubovi sa minimalnim budžetom praviti dobre rezultate. Teško je boriti se sa vetrenjačama.

Nisam blagonaklon prema Evroligi i kompaniji ECA. Zameram na mnogim stvarima, pamtim da Partizan nije dobio A licencu kada je to zaslužio rezultatima. Pamtim da je obećan godišnji budžet od 100.000.000 evra za EL, a ako je budžet 30.000.000, gde je onda ostalih 70.000.000 evra

O MLAĐIM KATEGORIJAMA

  • Treba više da se radi sa mlađim kategorijama. Uvek sam smatrao da nisu najvažnije medalje već da svaka generacija donese igrače.

O FIBA I EVROLIGI

  • Suludo je ono što rade FIBA i Evroliga. Većina se ne slaže sa njihovim odlukama. Ali moramo da ih sprovodimo. Počeo je Evrokup i pitao sam ih da li sprovode odluku. Bilo bi delotvorno da svi ljudi koji vode ove organizacije odu jer ne mogu da se nose sa izazovima evropske košarke.

FAJNAL-FOR U BEOGRADU

  • Drago mi je što će biti održan u našem glavnom gradu. Nisam bio zagovornik te ideje, mnogo više para se potroši nego što će nam ta organizacija doneti.

ABA LIGA

  • Teško je boriti se sa malim budžetima. Teško je boriti se sa vetrenjačama. Nisam veliki fan ABA lige, ali poštujem odluku klubova. Njima prepuštam da li im je bolje da igraju protiv Zvezde i Partizana i mislim da KSS treba da se dogovori sa klubovima i da ih vrati pod svoje okrilje. Apelujem da se razmisli da 50 odsto lige pripadne Savezu, a druga polovina klubovima. To je interes srpske košarke.

TAJNA USPEHA

  • Ljubav! To je tajna uspeha srpske košarke! Sledeće godine očekujem zlato prvi put posle 2002. godine. Nadam se da će jedan deo Evropskog prvenstva 2023. godine biti u Beogradu. Pričali smo sa vlastima. Ja ću bez odela, kravate i leptir mašne pokušati da doprinesem nešto. Lepše je kad navijate, imate pravo da kažete sve. Hvala na podršci svima, i kada se nismo slagali došli smo do cilja. Srpska košarka je preživela dve teške godine sukoba sa FIBA. Naš savez je jači od svih u regionu – završio je Đilas!

Dragan Đilas više nije predsednik KSS

Zlatna značka 15. decembra!

Đilas će zbog zasluga i doprinosa srpskoj košarci 15. decembra dobiti i Zlatnu značku, najprestižnije priznanje KSS. Njegov naslednik biće poznat 15. decembra na izbornoj skupštini, a zasad se niko nije javno kandidovao za mesto predsednika KSS.

(Vladimir Zogović/M.R.)

Izvor i foto

0 thoughts on “ZAVRŠENA SKUPŠTINA KSS Đilas otišao i na oproštaju poručio: Bertomeu se sprdao sa Partizanom!”

Ostavi komentar

Translate »