Završen „maraton“ u Brazilu, pobeda Hamiltona

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Brazila u Sao Paulu i zadržao šanse za osvajanje šampionske titule. Trka je prekinuta dva puta zbog incidenta na stazi u 20, pa u 29. krugu.

Trka na stazi Interlagos je u dva navrata prekidana zbog teških uslova na stazi i jake kiše.

Početak trke bio je pomeren 10 minuta zbog veoma jake kiše, zbog koje su vozači startovali iza bezbednosnog vozila.

Vozači su se tokom trke žalili na uslove i veliku količinu vode na stazi, a nekolicina vozača se okretala i proklizavala.

U 20. krugu Raikonen je udario u zaštitni zid, delovi Ferarijevog bolida su se rasuli po stazi, ostali vozači su velikom brzinom pokušavali da ga izbegnu, pa je trka prekinuta.

Prekid je trajao 40 minuta, a trka je nastavljena iza bezbednosnog vozila, koje je predvodilo bolide do 29. kruga, kada je zbog velike količine vode na stazi trka ponovo prekinuta

Aktuelni svetski šampion ostvario je 52. pobedu u karijeri, a devetu u sezoni, od kojih treću uzastopnu i svoju prvu u Brazilu.

Drugo mesto zauzeo je njegov klupski kolega Niko Rozberg, kome je bila potrebna pobeda kako bi osvojio svoju prvu šampionsku titulu u Formuli 1. Rozberg sada ima 12 bodova prednosti nad Hamiltonom u generalnom plasmanu.

Treći kroz cilj prošao je vozač Red Bula Maks Verstapen.

Poslednja trka u šampionatu vozi se 27. novembra za Veliku nagradu Abu Dabija.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: