Dušan Ivković, legenda srpske košarke, oprostio se pobedom od profesionalnog bavljenja košarkom, pošto su njegove ‘Zvezde’ pobedile Olimpijakos sa 111:103.

Ivković je završio blistavu trenersku karijeru u 74. godini, utakmicom u kojoj su nastupila najveća imena evropske košarke.

Prisutan je bio i Đoković, koji je prihvatio Dudin poziv da doputuje u prestonicu Grčke.

Ivković je tokom bogate karijere vodio mnoge klubove poput Partizana, Arisa, beogradskog Radničkog, Šibenke, Olimpijakosa, moskovskih CSKA i Dinama, Efesa i drugih, osvojio je dva puta Evroligu (1997. i 2012), Evrokup (2006), evropski Kup Radivoja Koraća (1976) i Kup Saporta (2000), uz 15 titula prvaka i kupova država u kojima je radio.

Na oproštaju Ivkovića bili su njegovi bivši igrači Toma Ertel, Nikos Zizis, Stefan Marković, Bogdan Bogdanović, Kostas Slukas, Čedi Osman, Nikola Kalinić, Pero Antić, Dario Šarić, Viktor Hrijapa, Kajl Hajns, Boban Marjanović, a prisustvovao je i selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Utakmica, koja se igrala u dvorani ‘Mira i prijateljstva’, završena je na 28. sekundi do kraja meča, pošto to simoblizuje 28 trofeja koliko je Dušan Duda Ivković osvojio u karijeri.

Izvor B92

Ostavi komentar

Translate »