Zatvoren peti Sajam sporta u Beogradu

Ovogodišnji Sajam sporta u Beogradu oborio je sve rekorde i potvrdio status vodeće sportske manifestacije u regionu, ocenilo je Ministarstvo omladine i sporta povodom zatvaranja manifestacije koja je održana od 25. do 27. novembra pod sloganom „Sport je zakon“.

Na 20 terena za aktivaciju, poligonu za atletiku i kros fit, trambulini, ski skakaonici, tatamiju za borilačke sportove, teretani, predstavljeni su svi sportovi. Tokom tri dana održan je i veliki broj sportskih radionica, predavanja i edukacija o sportu.

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić na zatvaranju manifestacije zahvalio je svim sportskim savezima Srbije koji su učestvovali na ovogodišnjem Sajmu sporta.

Srećan sam što je broj dece koja su aktivna na Sajmu sporta vidljivo porastao. Još više me raduje što sam siguran da će naredna sportska godina biti još uspešnija i što ćemo svi biti fizički aktivniji i za nove pobede i izazove spremniji„, rekao je Peruničić.

Na petom Sajmu sporta u Beogradu ove godine učestvovalo je 40 teritorijalnih sportskih saveza, 95 nacionalnih granskih saveza, najvažnije sportske visokoškolske ustanove i predstavnici najznačajnijih sportskih institucija u zemlji.

Direktor Sajma sporta Nemanja Svjetličić rekao je da je Srbija zemlja sporta i šampiona, i da se sve više dece bavi sportom i mladih koji svoje uzore vide u sportskim herojima.

Ova tri dana na Sajmu sporta veličali smo sve prošle uspehe, planirali naredne, oprobali se u nekim novim sportskim veštinama, razmenili znanja i iskustva i pre svega uživali„, rekao je Svejtličić.

Sajam sporta održan je na Beogradskom sajmu u organizaciji Sportskog saveza Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Pored državnih sportskih saveza i komiteta, na Sajmu sporta su se predstavili i mnogobrojni izlagači sportske opreme, hrane, suplemenata u ishrani, za oporavak i rehabilitaciju sportista.

Na Sajmu sporta učestvovali su i Paraolimpijski i Olimpijski komitet Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta, Antidoping agencija Srbije, Sekretarijat za omladinu i sport grada Beograda sa Sportskim savezom Beograda, Sekretarijat za omladinu i sport AP Vojvodine sa Sportskim savezom Vojvodine i Sportski savez Kosova i Metohije.

Izvor i foto

 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: