Zaradio 103 miliona u NBA ligi, a obija automobile

Ovo nije prvi slučaj da bivša NBA zvezda završava iza rešetaka zbog razbojništava, ubistava, trgovinom drogom, itd.

NBA u poslednjih nekoliko godina čini velike napore da „tranzicija“ košarkaških zvezda iz problematičnih predgrađa i teškog odrastanja, preko stipendijom plaćenog studiranja, u raskalašan život multi-milionera prođe što bezbolnije.

Ali, nije mali broj onih koji stečeno bogatstvo nisu shvatili na pravi način, odnosno koji ni po završetku NBA karijere nisu uspeli da se otrgnu od problematičnog detinjstva.

Poslednji u nizu je Stiv Frensis (39), nekada NBA ruki sezone i trostruki učesnik Ol-stara, kojem preti robija od pet godina zbog ponovljenog razbojništva.

Američki mediji pišu da je policija, uz zatraženu kauciju od svega 1.500 dolara, zadržala Frensisa u pritvoru nakon što je ponovo uhvaćen u razbojništvu – konkretno policija je pozvana kada je konobar jednog restorana na Floridi primetio da je u toku obijanje jednog automobila na parkingu ispred.

Pre toga, u junu ove godine, Frensis je bio uhapšen u Hjustonu zbog vožnje pod uticajem marihuane, kada je kod njega i pronađena određena količina ove opojne droge.

Ujedno, policija je tada ispitivala Frensisa kao osumnjičenog za pljačku kada je iz automobila parkiranog ispred jednog restorana u Manatiju nestao novčanik, zlatan nakit, novac i još nekoliko vrednih stvari, ali se od zadržavanja u zatvoru odustalo nakon što je Frensis pristao da vrati 7.000 dolara vrednu imovinu i potpiše izjavu u policiji da je on počinio razbojništvo.

Međutim, u ponedeljak rano ujutro po istočno-američkom vremenu, nakon što je ponovo priveden zbog sumnji da je počinio isto delo, Frensis je „zaključan“.

Naime, TMZ navodi da je protiv ovog prestupnika „povratnika“ podignuta optužnica i da je određena kaucija od 1.500 dolara, pod pretnjom zatvora od pet godina, zbog razbojništva trećeg stepena.

Ova priča dobija sasvim novu dimenziju ako se zna da je Frensis, tokom osam godina u NBA ligi, zaradio 103 miliona dolara od Hjuston Rokitsa (1999-2004), Orlando Medžika (2004-06), Njujork Niksa (2006-07) i ponovo Rokitsa (2007-08), posle čega je kratko 2010. igrao u Kini za Peking Dakse.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: