Zaječar: FK Kablovi istupio iz Srpske lige „Istok“ zbog finansijskih problema

Veliki udarac pretrpeo je zaječarski fudbal. Naime, na sednici Upravnog odbora Fudbalskog kluba “Kablovi” doneta je odluka o odustajanju ovog tima od daljeg takmičenja u Srpskoj ligi “Istok”.

Glavni razlog za ovakvu odluku je finansijske prirode, saopštio je predsednik kluba Zoran Trifunov.

“Fabrika Kablova koja je bila glavni stub kluba uskratila nam je finansiranje, kao i troškove prevoza. Čekali smo pomoć grada, na koju imamo pravo kao sportsko udruženje i za koju smo aplicirali. Kada nam je saopšten iznos koji smo dobili od Grada Zaječara od 480 hiljada dinara za 2021. godinu, nismo želeli kao klub da ulazimo u dugove, s obzirom na troškove koje iziskuje takmičenje u Srpskoj ligi, već smo doneli jedinu moguću odluku, o istupanju iz Srpske lige “Istok”, istakao je Trifunov.

Ukupno 13 fudbalera napustilo je redove Kablova. Četvorica igrača koje predvodi i dosadašnji kapiten Lazar Konić su potpisali za zaječarskog zonaša OFK 019, golman Trailović vratio se u redove Bora, dok se mladi Morina odlučio za povratak u BSK iz Bogovine. Ponajbolji igrač i jedna od svetlih tački Kablova minule jeseni Damir Ramadani potpisao je za Hajduk Veljko, a u zonašu iz Negotina nastupaće još dva bivša fudbalera Kablova, koja su letos stigla iz Bora.

“Ulazak u srpskoligaško društvo bila je davnašnja želja mnogih ljubitelja fudbala iz Kotlujevca, još od osnivanja 1976. godine, koju smo najzad ostvarili minule sezone. Ipak, u godini jubileja, kada slavimo 45 godina postojanja FK “Kablovi” doneli smo ovu nepopularnu, ali ipak domaćinsku odluku, kako ne bi ulazili u dubiozu i zaduživanje kluba. Već u ponedeljak, zvanično ćemo poslati dopis Fudbalskom savezu Regiona istočne Srbije i obavestiti ih o svojim odlukama”, navodi se u saopštenju Kablova.

Dakle svi rezultati Kablova, prema pravilniku Fudbalskog saveza Srbije biće izbrisani, a svakako će ekipe koje su izgubile bodove od zaječarskog srpskoligaša biti obradovane ovim informacijama. U Kablovima ističu, da će se potruditi da sačuvaju omladinski pogon i da će se spremati za početak naredne sezone u Okružnoj ligi.

Izvor: Glas Zaječara

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: