Beogradski maraton biće održan 28. aprila u glavnom gradu Srbije, a za učešće u polumaratonskoj i maratonskoj trci do sada se prijavilo više od 5.500 takmičara, saopšteno je danas. U saopštenju se podseća da će Beogradski maraton ove godine po 37. put biti održan na ulicama glavnog grada Srbije. Za učešće u polumaratonskoj i maratonskoj trci vlada veliko interesovanje. Broj trkača biće ograničen na 12.000, a do sada je prijavljeno više od 5.500 učesnika.

S obzirom na to da je skoro polovina mesta već popunjena, iz organizacije Beogradskog maratona poručuju svim ljubiteljima trčanja da na vreme rezervišu svoje mesto i budu deo jedinstvenog trkačkog doživljaja. Po ugledu na najveće svetske maratone, i u Srbiji je prošlog marta sa radom počeo Trkački klub Beogradskog maratona koji sve zainteresovane trkače na profesionalan i stručan način priprema za trke na 10, 21 i 42 kilometra. Do ove sportske manifestacije ostala su tri meseca, a po rečima Marka Marinkovića, rukovodioca Trkačkog kluba Beogradskog maratona, pravo je vreme da se krene sa treninzima.

„Na Adi Ciganliji organizujemo tri treninga nedeljno, koje vodi naš najbolji maratonac, Velimir Bojović. Trenira se u grupi, što trkačima omogućava da izvuku maksimum iz sebe. Ideja je bila da damo naš doprinos u što boljoj pripremi takmičara, ali i da svojim primerom utičemo da što više ljudi počne da se bavi trčanjem. Maksimalno se trudimo da svi oni koji trče sa nama postanu bolja verzija sebe. Ono što posebno želim da naglasim je da članove našeg kluba ne spremamo samo za trke koje su u organizaciji Beogradskog maratona, već i ostale događaje, pa ćemo tako zajedno sa naših 30 članova putovati na maratone u Barseloni, Portu i Atini”, istakao je Marinković.

Sport.org.rs

Ostavi komentar

Translate »