Na turniru u Štutgartu ćemo, posle duže pauze videti Šarapovu – Ruska teniserka Marija Šarapova može da učestvuje na turniru koji u Štutgartu počinje iste nedelje kada njoj ističe suspenzija zbog dopinga, saopštila je Ženska teniska asocijacija. Šarapovoj suspenzija ističe 26. aprila, a turnir u Štutgartu počinje 24. aprila, ali će mečevi prvog kola trajati tri dana.

Kao bivša grend slem šampionka i pobednica završnog WTA turnira, Šarapova ima pravo da traži i dobije neograničen broj specijalnih pozivnica, uključujući i za turnir u Štutgartu, navodi WTA.

U skladu sa WTA i pravilima antidoping programa, Ruskinja može da učestvuje na turniru u nedelji kada joj ističe suspenzija, pod uslovom da prvi meč igra na dan ili dan nakon dobijanja pravo da se vrati na teren, dodaje se u saopštenju.

Prvo kolo turnira u Štutgartu se obično igra tri dana, tako da nekada najbolja teniserka sveta ima pravo da prihvati specijalnu pozivnicu i zaigra 26. aprila.

Danska teniserka Karolina Voznjacki nedavno je izjavila da je učešće Šarapove na turniru u Štutgartu nepoštovanje prema ostalim igračicama, jer turnir počinje pre nego što Ruskinji istekne suspenzija.

Izvor i foto: RTS

 

Ostavi komentar

Translate »