Sudije uvek zarađuju – Sudijska komisija FSS potvrdila je da Majo Vujović nije kriv za grešku kod prvog gola Crvene zvezde u nedavno odigranom ‘večitom derbiju’.

Crvena zvezda i Partizan odigrali su nerešeno 1:1 pre desetak dana u 153. ‘večitom derbiju’ koji je obeležio neregularan pogodak Gelora Kange.

On je postigao gol u 34. minutu nakon asistencija Boaćija, ali je tome prethodio gol-aut pre povrate lopte Ruisa.

“Večernje novosti” saznaju da je Vujović oslobođen “krivice”, da odgovornost snose linijske sudije, ali da će čitava ekipa dobiti sasvim solidnu novčanu nadoknadu, uprkos loše odrađenom poslu.

“Osećam se fenomenalno. Ovo je praznik fudbala, da je samo više ovakvih utakmica. Nije na mene uticalo sve što se pričalo ovih dana u medijima, niti me je pogodilo skandiranje navijača”, rekao je Vujović posle utakmice.

Glavni arbitar će za suđenje na derbiju dobiti 27.000 dinara, linijske sudije Svetozar Živin i Milan Šutulović po 22.000, dvojica sudija iza golova Srđan Obradović (morao da vidi sporni trenutak u 34. minutu) i Lazar Lukić po 10.000 dinara i četvrti sudija Srđan Milutinović 10.000 dinara.

To znači da će petorica arbitara 153. ‘večitog derbija’ inkasirati ukupno 101.000 dinara. Takođe, spomenutoj sumi treba dodati putne troškove jer nijedan sudija nije iz Beograda.

Vujović je preskočio jedno kolo, ali je potom sudio utakmicu Rad – Spartak na Banjici, a kako “Novosti” saznaju na duže “hlađenje” će pomoćnici Srđan Obradović i Svetozar Živin.

Nedelju dana kasnije još jedna odluka išla je na štetu Partizana – Slobodan Pavlović, pomoćni sudija na utakmici sa Metalcem u Humskoj, u 70. minutu je signalizirao ofsajd Evertona, iako mu je Janković poslao loptu dok su obojica bili na svojoj polovini terena.

Kategorizacija sudija

Majo Vujović se na sudijskoj listi u FSS nalazi u Elitnoj grupi, baš kao i Srđan Obradović. U toj klasi je i internacionalac Milorad Mažić. Pomoćnici sa 153. derbija Živin, Đutulović i Milutinović su u Prvoj grupi.

Izvor i foto: B92

Ostavi komentar

Translate »