Vudbridž: Kako uopšte neko da nadogradi Novaka?

Jedan od najboljih dubl igrača sveta u istoriji tenisa Tod Vudbridž smatra da Novaku Đokoviću nije potreban trener koji će zameniti Borisa Bekera.

Nemac je posle tri godine napustio Đokovićev tim, nakon 25 osvojenih turnira, od čeka šest Gren slemova u tom periodu.

“Nije me iznenadila vest o kraju saranje Novaka i Borisa. Često trener prvi ode kada igraču padne forma. Taj pad forme nekad nema nikakve veze s trenerom, a to je verovatno slučaj sada. Dok je Boris bio deo tima, Novakovi rezultati bili su neverovatni. Doveden je da pomogne u igri na travi i u finalima Slemova, to je i uradio, tako da je pitanje koje ćemo postavljati u sledećim mesecima: „Šta Novak da uradi kako bi se dalje poboljšao?“, smatra Vudbridž.

U međuvremenu su krenule spekulacije ko će da zameni Bekera, kladionice pominju Pita Samprasa, Andrea Agasija, Patrika Raftera, čak i Matsa Vilandera.

Novak je već velikan i nekome bi bilo vrlo teško da ga sada trenira. Kako neko uopšte da ga nadogradi? Ne poznajem nikoga ko bi sada mogao to da uradi, tako da je logično zaključiti da će se vratiti timu s kojim je dobro funkcionisao u prošlosti – Marjan Vajda i ostatak ekipe“, dodao je Australijanac.

Đoković je posle dvoipogodišnje dominacije ostao bez prvog mesta na ATP listi, koj će najverovatnije moći da vrati najranije na sledećem Vimbldonu.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: