Vudbridž: Federer može da se vrati na tron!

Tron za Federera nije nedostižan – Sada Rodžer mora da vidi hoće li da se drži prvobitnog plana i manjeg broja turnira ili zaista želi da dođe na vrh – poručuje Australijanac

Kada je Rodžer Federer pravio raspored za novu sezonu fokusirao se na najveće turnire sa željom da se što manje umara. Međutim, odličan početak, titule u Melburnu i Indijan Velsu kao i povratak među najboljih 10.

Sada je na šestom mestu sa 4.305 bodova, sa skoro 8.000 poena manje od prvoplasiranog Endija Mareja (12.005). Ipak, to što nije igrao u drugoj polovini prethodne sezone znači da ne brani mnogo bodova i da ako nastavi sa uspesima ima šansu da dođe do vrha. U to veruje i Tod Vudbridž.

  • Rodžer sada mora sebi da postavi jedno pitanje, a to je da li želi da se vrati na tron ili da ostane pri prvobitnom planu, da ne igra na previše turnira i da se fokusira na grend slemove i Masterse – počinje priču Vudbridž.

Nekadašnji najbolji igrač u dublu je ubeđen da Švajcarac ima šanse za povratak na vrh.

  • Ne sumnjam da može da dođe do prvog mesta i da tako postane najstariji u istoriji na toj poziciji što bi bio samo dodatni uspeh za njegovu već prepunu biografiju. Jedino pitanje tu je stanje njegovog tela i da li bi ono podnelo povećavanje broja turnira i igranje više mečeva koji su neophodni za tako nešto.

Australijanac, čiji je najbolji plasman 19. mesto u singlu, nije siguran hoće li biti promena u kalendaru za švajcarskog igrača.

  • Da ste me to pitali pre dve nedelje odgovorio bih da će punu pažnju posvetiti Vimbldonu, ali sada mora pažnjivo da prouči raspored. Tu je Rolan Garos, možda i Madrid koji se igra na nešto bržoj šljaci. Odličan početak godine je otvorio Pandorinu kutiju punu pozitivnih pitanja na koje samo Rodžer može da odgovori.

Dao je bivši tenser i svoje predviđanje rang-liste na kraju sezone.

  • Ako ovako nastavi Rodžer sigurno može sezonu da završi na drugom mestu, a kada se uzmu u obzir poeni koje Endi brani i slabiju Novakovu formu onda zaista ima realnu šansu da se vrati na tron – zaključio je Vudbridž.

Ukoliko u tome zaista uspe Federer će imati priliku da obori sopstveni rekord, pošto je do sada proveo 302 nedelje na prvoj poziciji.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: