Vučić ugostio Mirončikova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je boksera Vladimira Mirončikova i delegaciju Bokserskog saveza Srbije i čestitao na osvojenoj bronzanoj medalji i sjajno organizovanom šampionatu sveta. Borovčanin: Istorijski uspeh, o boksu će se tek pričati.

„Hvala vam što ste osvajanjem medalje, prve posle 26 godina na velikim takmičenjima, obradovali Srbiju. Želim vam da tako nastavite“, obratio se Vučić Mirončikovu na ruskom jeziku.

Mirončikov se zahvalio predsedniku na podršcu koju je dao srpskim bokserima i Savezu i poklonio mu šampionski pojas, kao i bokserske rukavice.

Na prijemu kod predsednika bili su i prvi čovek Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, selektor Milan Piperski i stručni štab, ministar omladine i sporta Vanja Udovicć, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljkovic, kao i čelni ljudi TV Arena sport, koja je radila prenose šampionata sveta.

„Uživao sam gledajući prenose mečeve, komentatori su sjajni, kako su samo finalni meč u kategoriji do 80 kg komentarisali Slaviša Čurović i Mujo Bajrović, sa željom da Gonzales, koji je u polufinalu pobedio našeg Vladimira izgubio od Belorusa. Na kraju je on oba meča dobio 3:2 i postao svetski prvak, zaista sjajan borac“, rekao je Vučić i još jednom pokazao koliko je vrstan poznavalac „plemenite veštine“.

Predsednik je čestitao svim srpskim bokserima na načinu na koji su predstavljali zemlju.

Borovčanin: Istorijski uspeh, o boksu će se tek pričati

Sve što nam je predsednik pre tri godine obećao, ispunio je, davao nam je podršku i zahvaljujući toj podršci uspeli smo da jedan Savez koji je bio u „živom blatu“ prvo izvučemo, pa ga totalno očistimo i stvorimo uslove da dođemo do organizacije prvenstva sveta i što je najvažnije ostvarimo istorijski rezultat, rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Borovčanin je predvodio delegaciju BSS na prijemu kod predsednika Aleksandra Vučića, koji je čestitao na sjajnoj organizaciji šampionata i posebno Vladimiru Mirončikovu na bronzanoj medalji.

„Ovo je prva medalja za samostalnu Srbiju ili prva medalja koju je neko sa srpskim državljanstvom, Srbin, osvojio posle 26 godina. Sada sledi dalji razvoj, izgradnja trening centra i daleko veća podrška će pratiti ovaj rezultat i tek će se o boksu pričati u narednim godinama. Boks će postati sinonim, ne samo za stvaranje šampiona i već za pravilno vaspitanje dece i oimladine u ljudskom i patriotskom smislu“, izjavio je Borovčanin novinarima posle prijema.

Sad ćemo prvo podeliti sedam boskerskih ringova 500 pari rukavica, 1.000 džakova, maltene svaki klub će nešto da dobije, zatim krećemo sa obukom trenera kroz „Školu boksa“, kontinuirano u naredne dve godine, dodao je prvi čovek srpskog boksa.

„Naravno, ide i izgradnja trening centra, zajedno sa državom, što će biti zaokružena celina jednog sistema koji daje i tek će davati rezultate, nadam se i na Evropskom prvenstvu u maju sledeće godine, u Azerbejdžanu, a glavni cilj nam je zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Parizu“, istakao je Borovčanin.

Pre toga, ženska selekcija će nastupiti na Svetskom prvenstvu u Istanbulu, u decembru ili u martu, ukoliko dođe do pomeranja zbog kovida.

„Nina Radovanović, Jelena Zekić, Milena Matović, mlada Sara Chirković. Imamo i Rastka Simića, tu je budućnost srpskog boksa. Uz ruske trenere su napredovali naši treneri i bokseri, kao što su Aličih, Ametović i Memić“, istakao je Borovčanin i dodao da veruje kako će Beograd, kao jedini grad dva puta domaćin Svetskog prvenstva, biti domaćin i treći put.

„Organizovaćemo i Evropsko prvenstvo i još druga takmičenja, ali definitivno smo pokazali da je Beograd grad 21. veka i da je Srbija država 21. veka“, zaključio je Borovčanin.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: