Dres za brojem „1” za predsednika Srbije!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je večeras u Beogradu prijem za prvakinje Evrope u košarci, zlatne reprezentativke Srbije.

„Celu Srbiju ste obradovali, ponosni smo na vas”, kazao je Vučić podsetivši da je ovo drugi put da su osvojile zlato na EP.

„Svi su bili mnogo srećni. Nismo verovali kada ste Italiju pobedile, pa Španiju, te tešku Belgiju, i u finalu Francusku. Marina, nadigrala si francuskog trenera. Mnogo hvala na svemu što ste uradile za naš narod i što ste za Vidovdan donele trofej”, rekao je Vučić.

On je kazao da se svi nadaju još jednoj medalji na predstojećim Olimpijskim igrama.

Što se države tiče, ukazao je, ona će uraditi svoj posao, to jest obezbediti potreban novac.

„Pobeđujte što je moguće više, donesite radosti našem narodu. Za vas je navijala Srbija, Republika Srpska i naš narod svuda u regionu. Želimo da budete uspešne, da uvek pobeđujete”, naglasio je Vučić.

Predsednik je čestitao i Košarkaškom savezu Srbije (KS S), a posebno selektorki Marini Maljković.

„Marini posebno čestitam, jer si uspela da zadržiš hladnokrvnost i da svi mislimo da uvek imaš nekog keca kojeg možeš iz rukava da izvučeš, a što si i činila. Nadamo se medalji, a kako to samo vi znate. Svi će da idu sada najsnažnije protiv vas”, poručio im je Vučić, prenosi SIA.

Poželeo je košarkašicama još mnogo uspeha u budućnosti.

Prijemu zlatnih košarkašica u Predsedništvu Srbije prisustvovali su i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik OKS Božidar Maljković, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović i potpredsednica za žensku košarku KS S Ana Joković.

Dres za brojem „1” za predsednika Srbije

Košarkašice Srbije, prvakinje Starog kontinenta, poklonile su večeras na prijemu u njihovu čast u Beogradu, predsedniku Aleksandru Vučiću nacionalni dres s brojem 1 i potpisima svih zlatnih devojaka.

Poklon mu je uručio predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

Kapitenka Jelena Bruks zahvalila je na prijemu i obećala da će se tim boriti i na predstojećim Olimpijskim igrama.

„Nadam se da će ženska reprezentacija još mnogo puta biti ovde. Hvala svima na podršci od prve do poslednje utakmice. Osetili smo vašu podršku. Selektorka mi je rekla da je predsednik pratio svaku utakmicu, hvala Vam na tome. Nadam da ćemo biti spremne da odemo na Olimpijske igre i da ćemo se vratiti sa osmehom.Obećam da ćemo ostaviti srce na terenu. Verujte u nas, sve dajemo za ovu zemlju i uvek će taki biti”, rekla je Jelena Bruks.

Selektorka Marina Maljković zahvalila je predsedniku što prati njihov rad i što je njihov najverniji navijač.

„Za 10 godima moga rada, trudila sam se da napravim tim. I evo ga tim, ove devojke su tim. Ako postoji tim na celom svetu, one su tim. Napravili smo istorijski iskorak da i zemaljska Srbija pobeđuje na Vidovdan. Živela Srbija, hvala vam svima”, poručila je Marina Maljković, prenosi Srpska Informativna Agencija.

Ostavi komentar

Translate »