Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da država ulaže podjednako i u Crvenu zvezdu i u Partizan kao i da ulaže mnogo novca u oba kluba. „Uspeo sam u tome da ceo narod misli isto što i ja, čak i oni koji ne smeju to da kažu. A to je da ulažemo mnogo novca u njih, a da je sve ostalo traženje alibija za sopstvene neuspehe”, rekao je Vučić na RTS. On smatra da je „priča” oko Crvene Zvezde i Partizana veoma uspešna.

„Zato i ulažemo taj novac i srećan sam zbog uspeha i Crvene zvezde i Partizana. Ali oni meru uspeha traže u pobedi nad onim drugim, odnosno u porazu onog drugoga, a ne u sopstvenim uspesima”, rekao je Vučić. On je naveo da Partizan dobija od države nešto više novca u fudbalu od Zvezde, jer je Zvezda imala i veće prihode, ali i da postoje razni načini da se gleda na prihode, pa tako navodi i da neki od privatnika koji ulažu u ta dva kluba to rade, jer ih je država zamolila.

 „Uvek se trudimo da to merimo na ravne časti, jer nije sve u onom novcu koji vidite na prvu, pa sad kao ‘Partizan je dobio manje u košarci’. Nije dobio manje. Nemoj da vam pričam i o (beogradskoj) Areni koja je cena i nemoj da pričam i o privatnicima i o svemu drugom. Dobijaju pođednako. I država je ponosna na to što ulaže taj novac”, rekao je Vučić. On je istakao da se on lično uvek zalaže za privatizaciju srpskih klubova, ali da ljudi to ne vole da čuju.

Sportonline.rs

Ostavi komentar

Translate »