Vučelić o Zvezdinoj tituli iz 1946: Ako su im uzor ili primer Hrvati, neka im onda taj trofej

Partizan se neće protiviti tome da se Zvezdi pripiše titula iz 1946. godine, ali ja nikada ne bih tako nešto uradio. Bilo bi mi ružno – rekao je prvi čovek crno-belih

U Crvenoj zvezdi, navodno, razmišljaju da upute zahtev da joj se dodeli titula iz 1946. godine. Saznanja lista „Alo“ u petak su izavala brojne komentare, a beogradski list u broju od subote donosi i reakciju iz Partizana.

Prvi čovek kluba iz Humske za „Alo“ je rekao da se crno-beli neće buniti ukoliko zvaničan zahtev stigne iz Ljutice Bogdana.

  • Ako Zvezda hoće zvanično da izađe sa takvim predlogom i njeni čelnici misle da je to ispravno, imaće moju podršku! Partizan se neće protiviti tome da se Zvezdi pripiše titula iz 1946. godine, ali ja nikada ne bih tako nešto uradio. Bilo bi mi ružno – rekao je Vučelić.

Podsetimo, Crvena zvezda je 1946. osvojila titulu na republičkom nivou, dakle, postala šampion Srbije i tako se kvalifikovala za prvo savezno prvenstvo. Na isti način splitski Hajduk je izborio mesto u borbi za šampionsku titulu Jugoslavije, a pre nekoliko godina je HNS „bilima“ priznao titulu šampiona Hrvatske.

  • Nije mi baš najjasnije kako neko misli da iz vremena NR Jugoslavije pripiše sebi titulu prvaka Srbije, koja je tada ostvarena u republičkoj ligi. Srbija, jednostavno, tada nije bila samostalna država, baš kao ni Hrvatska. Čuo sam da su Hrvati pre nekoliko godina tu republičku titulu pripisali Hajduku. Ako su Zvezdi uzor ili primer Hrvati, neka im onda ta titula. Samo meni takav stav ne liči na stav Delija – podvukao je Vučelić.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

0 Thoughts to “Vučelić o Zvezdinoj tituli iz 1946: Ako su im uzor ili primer Hrvati, neka im onda taj trofej”

  1. ima jedan tim

    ciganji su komedija dajte im tu titulu da ne kmeče i dajte im one jos od vremena osmanlija

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: