VSS se ograđuje od kampa u Vrnjačkoj banji: Dovode decu u zabludu

VSS nema nikakve veze sa vaterpolo kampom koji je najavljen da će se krajem jula i početkom avgusta održati u Vrnjačkoj banji, piše u saopštenju.

KAMP za decu u Vrnjačkoj banji ne organizuje Vaterpolo savez Srbije. Tim povodom, izdato je saopštenje, u kome se navodi da se VSS u poslednje vreme suočava sa određenim dezinformacijama od strane pojedinaca čime se ugrožava njegovo funkcionisanje.

  • Želimo da naglasimo da VSS, kao krovna organizacija vaterpolo sporta u našoj zemlji, nema nikakve veze i u potpunosti se ograđuje od vaterpolo kampa koji je najavljen da će se krajem jula i početkom avgusta održati u Vrnjačkoj banji. To ističemo pre svega zbog činjenice da roditelji i njihova deca ne bi bila dovedena u zabunu, jer je na promotivnim materijalima ovog kampa korišćena sportska oprema vaterpolo reprezentacije Srbije, za čiju upotrebu nije dobijena saglasnost – piše u saopštenju.

U Savezu ističu da su organizatori tog kampa najavili da će pojedini članovi vaterpolo reprezentacije Srbije biti promoteri, iako niko od vodećih ljudi ovog privatnog kampa nije kontaktirao sa VSS i zatražio saglasnost, što predstavlja grubo kršenje važećih propisa.

VSS apsolutno zagovara politiku popularizacije vaterpola, ali pokušaj svojatanja uspeha reprezentacije Srbije zarad ličnog interesa je nešto na šta smo bili primorani da reagujemo i upozorimo javnost.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: