Zvezda gostuje Vojvodini u okviru 25. kola Superlige ali mogla bi da bude odložena iz bezbednosnih razloga.

Kako se navodi u saopštenju Novosađana, policija insistira da ne može da garantuje bezbednost ako gostujući navijači ne budu na istoku, uprkos tome što je domaćin odredio za njih južnu tribinu gde ukupno staje 1.500 ljudi, tri puta više nego što je domaćin u obavezi da pusti gostujućih navijača.

Utakmica Vojvodina – Zvezda bi trebalo da se igra u sredu od 18 sati.

Podsetimo, kada je Partizan gostovao Vojvodini u novembru, “Grobari” su bili smešteni na južnoj tribini, koja je i rezervisana sa gostujuće navijače.

Iz novosadskog tima u saopštenju pitaju “zašto bi Fudbalski klub Crvena zvezda i njegovi navijači bili u povlašćenom statusu u odnosu na sve druge klubove Superlige i da li je ovo još jedan vid pritiska da se nekome obezbedi titula?”

Kako se navodi, Fudbalski klub Vojvodina je preuzeo sve potrebne mere oko organizacionih aktivnosti kako bi ova utakmica protekla u najboljem redu.

Ukoliko ova odluka ipak stupi na snagu, biće to presedan i velika mrlja u istoriji srpskog sporta, te smatramo da u 21. veku, živeći u demokratskom društvu, postoje zakoni i institucije koje će doneti odluku u korist sporta. FK Vojvodina očekuje da u svom stavu dobije podršku fudbalske Srbije, za koju verujemo da će stati na stranu sporta i zdravog razuma i pružiti podršku našem klubu”, takođe stoji u saopštenju.

Izvor i foto: B92

Ostavi komentar

Translate »