Vladimir Stojković: Piksi je autoritet,reprezentacija je bolna tema za mene!

FK Partizan počeo je novi serijal, podkast „Tajna kapitenske sobe“, a u prvoj epizodi su gosti bili Vladimir Stojković, Lazar Marković i Milan Smiljanić.

Voditelj je radio voditelj Predrag Popović Pop, inače osvedočeni partizanovac. 

Tema je bila i reprezentacija Srbije, koja je sjajno počela kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, posle tri meča ima sedam bodova.

Vladimiru Stojkoviću je nacionalni tim bolna tema. Nije se oprostio, ali…

– Nisam se oprostio.. Kompleksna je situacija. Teško je pitanje, dva sata bi morao o tome da pričam – rekao je bivši kapiten „orlova i dodao:

– Ujeo si ga za srce sada – dodao je Milan Smiljanić.

Golman Partizana je potom otvoreno rekao zašto je Stojković bio potreban reprezentaciji.

– Piksi je pre svega autoritet koji je nama potreban. Kada pogledaš istorijski na svako veliko takmičenje nas je odveo selektor koji je imao autoritet, karijeru, koga si poštovao…Kada ga ujutru pogredaš s poštovanjem kažeš „dobro jutro“. Kada toga nema mi smo u problemu, kada misliš da si iznad. Kada je Piksi došao toga više nema. Kada pogledamo…to su Radomir Antić, Ilija Petković, Slavoljub Muslin. To su sve ljudi koji izazivaju strogo poštovanje. Da li je tako?

 Vidim kod selektora da je napravio najbolje od onoga što ima. U reprezentaciji ne možeš da praviš  igru ako nemaš igrače za to. Da skockaš najbolje od onoga što imaš. Kod Antića je svaki prekid bio pola gola. Antara je Milinka Pantića doveo u Atletiko, platio ga je samo zbog prekida. Ozbiljno vreme je posvećivao prekidima – dodao je golman crno-belih. 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: