Vladimir Stojković: Mora da se pobedi, 1:0 i kraj priče

Vladimir Stojković najjača karika u defanzivnom bedemu reprezentacije veruje u snagu i kvalitet Srbije

Samo Stojković Srbiju spašava… Sloga se podrazumeva… Krilatica prilagođena fudbalskom putešestviju reprezentacije ka Mondijalu u Rusiji, aktuelnija je nego ikad.

Iz ugla najjače karike defanzivnog bedema Muslinovog tima, Srbi nemaju razloga za strepnju uprkos činjenici da su nas ne tako davno  upravo utakmice sa autsajderima koštale odlaska na finalne turnire…

  • Mora da se pobedi, 1:0 i kraj priče. Nebitni su utisak i priča o igri, važan je i pamtiće se samo rezultat – kategoričan je Vladimir Stojković.

Pametan se uči na tuđim greškama. Kiks Velsa u Kardifu (1:1) protiv narednog rivala Srbije sveo se na opomenu reprerezentativcima Srbije da su Bejl i društvo dobro prošli jer je Henesi samo jednom savladan!

– Svi se slažu da su Gruzini zaslužili da pobede jer su imali nekoliko stopostotnih šansi. Oni su kao ozbiljni vojnici, ima ih svuda po terenu, ali, moramo da pobedimo. Sa tri boda iz Gruzije i pobedom nad Velsom kod kuće, približićemo se cilju. U međuvremenu sastaće se Irska i Vels, puno je još bodova u opticaju, ali svaki može da bude dragocen na kraju…

Reprezentacija Srbije  na četiri kvalifikacione utakmice samo je dva puta pobedila, dva remija mogu da se objasne i činjenicom da su Rajković i Stojković primili ukupno pet golova i to po dva na domaćem terenu (Irska 2:2 – Rajković i Austrija 3:2 – Stojković).

– Moramo da budemo skoncentrisani jer je Gruzija bez obzira što nema pobedu, zaista opasna ekipa koja i sa trojicom, četvoricom igrača završava kontranapade. Slažem se da smo do sada primili više golova nego što se očekivalo, međutim, ne možemo da se vratimo na početak. Pobedili smo Austriju, igrali nerešeno u Velsu i opet je sve u našim rukama. Taj remi protiv Irske u Beogradu ne mora na kraju ništa da nas košta ako na primer pobedimo sve što objektivno možemo i moramo…

Ne manjka Stojkoviću optimizma i samopouzdanja uprkos činjenici da u poslednjih mesec dana nije stao pred gol Notingem foresta… Engleski velikan pre dva dana angažovao je Marka Varburtona za trenera i u trenutku kad ima samo dva boda više od zone ispadanja, povratak reprezentativca Srbije među stative je logičan:

– Ko nije gledao naše utakmice ne može da shvati kako izgleda biti golman kad protivnički fudbaleri šutnu i po 20 puta ka našem golu… Možda sam i mogao dva, tri puta bolje da reagujem, ali, kad gubiš sa 2:0 i ekipi ne ide ništa, razumljivo je da i golman može da popusti… Ne može golman stalno da bude na vetrometini i da se očekuje da sve odbrani… Optimizam i samopouzdanje me nisu napustili jer sam već branio na 20 mečeva u prvenstvu i sedam puta bio igrač utakmice.

Izvor i foto Sportski žurnal

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: