Ajkulice pregrizle mrežu posle dosta muka u Talinu protiv Kohile

Kohila – Vizura 2:3 (13:25, 25:16, 14:25, 25:17, 9:15)

Talin – Hala: Audentes. Gledalaca: 150. Sudije: K. Sokol (Poljska), A. Paškevič (Rusija). Trajanje meča: 100 minuta.

KOHILA: Lak 16, Monakmae 3, Ounpu 4, Karpušina, Gorina 16, Pejt 5, Vahtra (lib), Pertens 10, Tamsar, Kardi, Merekula. Trener: Peter Vahtra.

VIZURA: Erić 13, Lozo 17, Kocić 10, Lazović 22, Aleksić 9, Ćirović 6, Pušić (lib), Gajević 2, Veselinović, Zlatković, Ašković, Mićunović (lib. 2). Trener: Dragutin Baltić.

Na korak do plasmana u treće kolo Lige šampiona su odbojkašice Vizure, pošto su u prvom meču elitnog takmičenja savladale estonsku Kohilu u Talinu, rezultatom 3:2.

Sa velika dva boda vraćaju se ajkulice na Tošin bunar. Posle dosta uspona i padova, pecanja i na kraju blokova, izabranice Dragutina Baltića, pokazale su da su kvalitetniji tim, pa su upisale važnu pobedu u gostima. Priliku da potvrde da su odista vredne narednog kola, šampionke Srbije imaće već u subotu (18), kada u Šumicama dočekuju istog rivala.

Predatorski su ajkulice uplivale u meč. Napale su domaćina bez oklevanja, brzo napravivši šest poena viška (7:1). Igrala se u organizaciji napada Ćirovićeva, a njene saigračice bile su spremne da isprate svaku zamisao. I Erićeva je počela da pogađa sa pozicije korektora, pa je prednost srpskog šampiona konstantno rasla. S druge strane, Estonke nisu uspevale da stabilizuju prijem, pa se igra nije ni razvijala. Jedini aspekt u kome su mogle da se „nose” sa Vizurom bile su greške, pošto su i izabranice Dragutina Baltića imale dosta problema sa rizičnim servisom.

Iako se očekivalo da u nastavku ajkulice potvrde razliku u klasi, desilo se suprotno. Drugi set pokazao je sve nedostatke koji ima mladi beogradski tim. Greške u napadu, pecanja i slabo pokrivanje terena, omogućili su Kohili da uspostavi kontrolu. Razigrana Gorina i uspavane Beograđanke, donele su izjednačenje Estonkama.

Izvlačile su se uz mreže ajkulice. Povukla ih je oldičnim servisima Lazovićeva. Ponovo je visoko vođstvo (7:1) bilo vetar u leđa srpskom šampionu. Igrale su se gošće odbojke. Razlika u poenima davala im je preko potrebnu sigurnost. Estonke još jednom nisu imale odgovor za snažnu igru Vizure, pa je prednost u setovima ponovo otišla na stranu srpskog šampiona.

Od četvrtog seta, novi preokret. Neke hladne struje na Baltiku, poremetile su Vizuru. Nekarakteristične greške pravila je Baltićeva ekipa. Blok je nedostajao, a češće su Srpkinje završavale u mreži, nego zaustavljale napad rivala. Iskoristile su Estonke pruženu šansu, razigrala se i Kertu Lak, pa se otišlo u peti set.

A tamo, hrabar početak ajkulice. Do 7:7, Estonke su držale priključak, a onda su servisi Sare Lozo donele odlučujući brejk (7:11), pa su gošće sa velikom energijom zadale konačan udarac. Lazovićeva je potvrdila raskošan talenat, nadmudrivši rivala u nekoliko neobičnih situacija i obezbedivši trijumf svom timu.

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »