Miroslav Raduljica centar košarkaške reprezentacije Srbije – „Došlo je, nažalost, vreme da sam ja najiskusniji i jedan od najstarijih u timu, a bio sam uvek među mlađima. Nadam se najboljem u Istanbulu, kao i uvek“

Ako je nešto sigurno, to je da ovoga leta Miroslava Raduljicu nećemo zvati Braduljica. Dobro raspoložen, obrijan, naoštren za ono što sledi i spokojan posle potpisanog ugovora u Kini.

– Mnogo rada je pred nama. Svi znamo ambicije Košarkaške reprezentacije Srbije. Ima da giljamo do medalje, posebno zlatne, koju svi očekuju. Dug je put. Svako prvenstvo i takmičenje su drugačiji, priča za sebe, kao i pripreme koje su počele. Ne bih da poredim prethodne akcije i okupljanja. Sve je novo i tako se i mi spremamo, kao za svakog protivnika, kao da se ništa nije desilo prethodno. Nadamo se najboljem kao i uvek – analizirao je Raduljica za Blicsport.

Za vas nije bilo dileme da li ćete se javiti selektoru na početku priprema?

– Kada već provodim sa nekim celo leto, drago mi je da to činim s ovim meni poznatim, divnim momcima, kao i sa malo starijim ljudima iz stručnog štaba. Zato je i radost na licima. Dobro se znamo i družimo se svi van parketa, kao i novajlije, koje nam nisu nepoznate a koje treba da uvedemo u sistem koji Sale traži od nas, u to kako razmišlja, a mi koji smo duže tu znamo kako to izgleda.

Miroslav Raduljica

Foto: LUKAS SCHULZE / EPA;Miroslav Raduljica

Ispada da ste sada najiskusniji centar u kvartetu dugajlija, klasičnih petica, gde su još Kuzmić, Marjanović i Štimac, a možda i među ostalim pulenima selektora Đorđevića?

– Došlo je, nažalost, to vreme da sam ja neko stariji i iskusniji u odnosu na druge, a bio sam uvek među mlađima. Tako je na jednom od treninga bila priča ko je najstariji i ispostavilo se da sam to ja. Dobro, ako ne najstariji, onda iskusniji, došlo je to vreme – istakao je Raduljica.

Pitamo i Sašu Đorđevića: Raduljica mnogo bolje partije pruža u dresu Srbije nego u klubovima?

– Nema to veze samo sa mnom. Napravili smo sjajan odnos od kada smo ga selektirali, vratili ga u reprezentaciju u kojoj nije bio par godina, a deo je generacije. Volimo da lopta ide preko centra, da traži rešenja, što je bio problem u njegovom klubu, gde je nije imao, a dobro dodaje. Uvek daje maksimum, sa godinama dobija zrelost, puno očekujemo od njega. Igra i sa igračima koji vole da dodaju loptu i čine ga boljim – dodao je Đorđević.

Izvor i foto Blic

Ostavi komentar

Translate »