Vimbldon ostaje bez zaštitnog znaka?

Bez zaštitnog znaka – Trava i oprema bele boje zaštitni su znakovi Vimbldona, a isto se može reći i za šampanjac i jagode.

Kažu da ako posetite najčuveniji teniski kompleks sveta ‘Old England Club’ morate da probate ovu kombinaciju, ali, kako stvari stoje, možda više nećete ni biti u prilici.

Potencijalni problem nastao je zbog ‘Bregzita’, odnosno izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, prema rečima lokalnih uzgajivača jagoda – koji bi zbog cele situacije mogli da ostanu bez berača jagoda iz Istočne Evrope.

Najiskrenije se nadam da će se, posle izlaska iz Evropske unije, pronaći mehanizam po kojem će sjajni mladi ljudi i dalje moći da dolaze ovde i da nam pomažu„, rekla je Merio Regan, sa farmi Hju Lov na jugositoku Engleske.

Samo prodaja jagoda na trećem Grend Slemu sezone donese oko 100.000 evra profita, ali je u ovom slučaju daleko veći problem očuvanje vekovne tradicije, nego same finansije.

Ovogodišnji Vimbldon počinje trećeg i traje do šesnaestog jula, a vi ćete zahvaljujući našem Nikoli Đukićukoji će naredne dve nedelje provesti u Londonu, poslednje vesti sa Vimbldona saznavati prvi.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: