Novak da završi sezonu – Nekadašnji svetski broj jedan Mats Vilander rekao je da bi Novak Đoković trebalo da uzme pauzu posle Vimbldona i da se vrati još jači u januaru 2018. godine.

Kao glavni razlog Šveđanin navodi rođenje deteta koji Novak očekuje i po njegovim rečima bilo bi idealno kada bi propustio drugi deo sezone zbog porodičnih stvari.

Novak i Jelena će uskoro dobiti bebu i mislim da bi bilo ideano za njega kada bi propustio sezonu na betonu. Onda počne da trenira kao „lud“, baš kao što su Rafa i Rodžer uradili, i vrati se što jači„, rekao je Vilander za ESPN.

Đoković je polako počeo da hvata dobar ritam pošto je osvojio ATP Istborn, ali Mats misli da bi Novak u svakom slučaju trebalo da napravi pauzu.

Ako Novak uzme vremena i vrati se na teren u januaru na Australiji, doćiće jači i mentalno i fizički„, napomenuo je Šveđanin.

Dobro je poznato da je Vilander omražen među Srbima, zbog konstantog kritikovanja Novaka na početku karijere, ali Mats kaže da je veliki fan srpskog tenisera.

Nije mi jasno zašto ljudi u Srbiji misle da ja mrzim Novaka. U jednom trenutku sam pomislio da je u pitanju loš prevod, loša interpretacija mojih reči. Verovatno mnogi pamte moje kritike sa početka njegove karijere. Ali, slušajte me dobro, ja sam veliki fan Đokovića zato što je napravio dva najveća napretka koje sam video u tenisu„.

„Prvi je promena njegovog stava iz tinejdžerskih dana i odnosa prema ovom sportu. Drugi je servis koji je bio jedna od njegovih najvećih slabosti, a sada ga vadi iz nezgodnih situacija. Pokazao je da radom može sve da se postigne„, rekao je Vilander za Večernje novosti.

Izvor i foto B92

Ostavi komentar

Translate »