Viktor Troicki novi selektor teniske reprezentacije Srbije

Naš proslavljeni teniser će na poziciji selektora zameniti Nenada Zimonjića koji je do sada obavljao ovu ulogu.

Već se neko vreme spekulisalo da će Troicki uskoro završiti karijeru, a novi izazov je našao u trenerskim vodama.

“Svestan sam da polako dolazi vreme kada završavam profesionalnu karijeru. Sada mi je prioritet da se što bolje spremim za novu sezonu. Dao sam sebi nekih pet, šest meseci rok, da vidimo kako ću se ja osećati, ali i koje rezultate ću da postignem. Od toga mi mnogo zavise i planovi. Ako krene dobro, to je super, ali ako vidim da ne ide i da se mučim, mislim da ću tada najverovatnije prestati sa aktivnim igranjem. Što se tiče mojih budućih planova, naravno da ću ostati u tenis. Ceo život sam u njemu i smatram da ću najviše dati u onome gde sam najbolji. Sada, na koji način, imam neke planove, ali ne želim da još pričam o njima. Polako, sve u svoje vreme”, rekao je Troicki.

Troicki je u karijeri osvojio tri titule u singlu i dve u dublu. Sa reprezentacijom naše zemlje je osvojio Dejvis kup 2010. godine, a bio je uz selekciju kada je početkom ove godine osvojen i prvi ATP kup.

Na grend slem turnirima nikada nije stigao dalje od četvrte runde (Rolan Garos 2011, 2013 i 2016. godine, Vimbldon 2012, 2015), a u singlu ima skor od 293 pobede i 269 poraza.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: