Viktor Jelenić: Još dugujemo Saviću za prošli mandat u Zvezdi!

Predsednika VK Crvena zvezda Viktor Jelenić rekao je da je presrećan zbog povratka Savića i da bi svi želeli da nastave tamno gde su stali, pošto je sa njima Zvezda bila prvak Evrope 2013, osvojila Superkup Evrope i dve domaće duple krune

– U poslednje tri sezone borili smo se sa svakakvim problemima, ali to je sve normalno i mislim da je sada vreme za novi početak, u interesu Zvezde i srpskog vaterpola. Da bismo održali kontinuitet medalja potrebni su nam jaki klubovi. Zato je naša želja da opet dovodimo naše najbolje igrače u Srbihu i da osvajamo evro trofeje.

Prema njegovimn rečima sada nije 2012. godina kada su u Zvezdi bili Andrija PrlainovićDenis ŠefikNikola Rađen i drugi veliki igraci.

– Mi smo osvojili Ligu šampiona sa budžetom od 550.000 evra, što je minimum u istoriji, a sada se na F6 ide sa milion. Sa budžetom do 300.000 može nešto da se proba na evro sceni, da dovedemo četiri-pet vrhunskih igraca. Jedan takav u Pro Reku zarađuje 130.000 ili 140.000 evra. To je za druge sportove malo, a za naše puno – rekao je Jelenić i ocenio da Zvezda i dalje ima veliki problem sa terminima u bazenima, da ima tretman kao amaterski klubovi, dok recimo Partizan, Šabac, Radnički, Subotica i Niš takvih problema nemaju.

Jelenić je rekao i da je Zvezda mogla i prethodne tri godine da osvaja titule, ali niej cilj da obećava igračima jedno, a posle ih „prevari” i da bi u tom slučaju imala pola miliona evra duga, a da je dug sada „samo” 180.000 evra.

– Tako stvari kod nas funkcionišu, verujte mi, mi još dugujemo Saviću za prošli mandat, a sramota je za koliko je malo para radio, imajući u vidu da on može d abira klub ili reprezentaciju na svetu.

Generalni sekretar Sportskog društva Igor Milojević istakao je da, uprkos svemu, vidi svetlu budućnost kluba i citirao predsednik Skupštine Petra Škundrića, koji je nedavno rekao da klub čine ljudi, vrline, ljubav i entuzijamaza.

– Imamo sve, a nadam se da će doći i novac. Trenutno treniramo na bazenu „Gale Muškatirović”, baza nam je Zavod za sport, a mislim da ćemo i utakmica igrati na Dorćolu– poručio je Milojević.

Izvor i foto Sportski žurnal

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: