Veslanje: Bronza za Vasića i Beđika na EP u Češkoj

Bronza za Beđika i Vasića -Srpski dvojac bez kormilara ostvario vreme 6:27, 68 i doneo našoj zemlji 10. medalju na prvenstvima Evrope u ovoj disciplini

Srpski veslački dvojac bez kormilara u sastavu Miloš Vasić i Nenad Beđik osvojio je danas bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore u češkim Račicama.

Vasić i Beđik ostvarili su vreme 6:27,68 i doneo 10. medalju Srbiji na prvenstvima Evrope u dvojcu bez kormilara.

Novi evropski prvaci postali su Italijani Lodo i Vićino (6.22.58), osvajači olimpijske bronze u četvercu bez kormilara, dok je srebro pripalo Francuzima Valentinu i Teofilu Onfreju (6:25.96).

  • Presrećni smo što smo posle raznih pehova u 2016. u ovoj sezoni ponovo počeli da osvajamo medalje. Posle srebra na Svetskom kupu u Beogradu stigli smo i do evropske bronze u Račicama. Zadovoljni smo kako smo izveslali finalnu trku. Sa velikim motivom i samopouzdanjem nastavljamo da radimo još jače s željom da budemo još bolji – rekao je Vasić, kome je ovo treće evropsko bronzano odličje, drugo u dvojcu bez kormilara sa Beđikom (ima i bronzu u cetvercu bez kormilara iz 2012).

Štrokeru dvojca Nenadu Beđiku bronza u Račicama je četvrta medalja na Evropskim prvenstvima. Pre nje osvojio je bronzu (2012) i zlato (2013) u dvojcu sa Nikolom Stojićem i već pomenutu bronzu u istom čamcu sa Vasićem (2015).

  • Podigli smo nivo u odnosu na Svetski kup u Beogradu, ali smo sada imali mnogo jaču konkurenciju. Za viši plasman možda nam je nedostajao bolji start jer smo u prvih 500 metara zaostali za konkurencijom više nego što smo smeli, a na ovom segmentu ćemo poraditi u narednom periodu. Sve u svemu prezadovoljni smo što smo se vratili na evropsko postolje posle petog mesta prošle godine u Brandenburgu – istakao je Beđik.

Izvor i foto Novosti

 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: