Svetska veslačka federacija (FISA) ukinula je suspenziju Veslačkom savezu Srbije (VSS), pošto su izmirena sva dugovanja u vezi sa Svetskim prvenstvom, koje je u septembru prošle godine održano u Beogradu, saopštio je Veslački savez Srbije.

Izvršni komitet Svetske veslačke federacije (FISA) nedavno je doneo odluku da suspenduje Veslački savez Srbije zbog neizmirenih finansijskih obaveza za Svetski kup 2022. i Svetsko prvenstvo 2023. godine, što bi značilo da srpski veslači ne idu na Olimpijske igre.

Međutim, posle brze reakcije Veslačkog saveza Srbije suspenzija je ukinuta.

„Zahvaljujući razumevanju odgovornih ljudi u Srbiji suspenzija naših sportista, predstavnika i Saveza automatski je ukinuta”, rekao je predsednik Izvršnog odbora VSS Dušan Kovačević.

Posle vesti da će srpski veslači biti suspendovani, Savez je odmah objavio da će reagovati i rešiti problem.

„Kao što je VSS najavio odmah po objavljivanju vesti o suspenziji naše krovne veslačke organizacije 22. januara, u neprekidnoj komunikaciji i po dogovoru sa FISA, a izmirivanjem preostalih novčanih potraživanja vezanih sa SP koje je u septembru održano u Beogradu, prestali su razlozi zbog kojih je VSS privremeno suspendovan, pa je objavom na zvaničnom sajtu FISA samo potvrđena odluka o ukidanju suspenzije”, navodi se na zvaničnom sajtu VSS.

Sportonline.rs

Ostavi komentar

Translate »