Pod nadzorom nekadašnjeg šampiona Nikole Stojića, na Kopaoniku i u Sjenici i na minus 20 stepeni, pripremaju se najbolji veslači Srbije

VESLA su zamenili skijama. Naši najbolji veslači za novu sezonu pripremaju se u Sjenici i na Kopaoniku. U najpoznatijem Bijaton centru u Srbiji od 9. januara pod nadzorom nekadašnjeg šampiona Nikole Stojića pripremaju se Miloš Vasić, Nenad Beđik, Marko Marjanović, Aleksandar Filipović, Miloš Stanojević i Petar Jovanović.

– Sa momcima sam sve vreme na stazi. Ponekad se zaboravim pa krenem da forsiram, ali ubrzo shvatim da ne mogu da pratim ritam – ističe Stojić, koji je lane stavio tačku na 30-godišnju briljantnu karijeru.

Slavni veslač ističe da je u Sjenici prava zimska idila, da je prilično hladno, da je oko -20 stepeni Celzijusa, ali i da nije neizdrživo:

– Staza je odlična za nordijsko trčanje koje smo prvi put uveli u program priprema prošle godine u Austriji. Imamo i dvojicu početnika, Vasića i Jovanovića, koji su prvi put stali na skije. Oni sa direktorom Bijatlon centra Mirsadom i sa mnom uče po ravnom, dok ostali treniraju punim intenzitetom.

Legendarni veslač ističe da su uslovi izvanredni i da su ih domaćini srdačno ugostili:

– Ovo je uvod u našu dugogodišnju saradnju. Inače, osim nordijskog trčanja po podne vežbamo na ergometrima i u teretani.

Druga ekipa reprezentativaca je još od 6. januara na Kopaoniku. Član selektorske komisije VSS Dušan Kovačević radi sa Urošem Dimitrijevićem, Markom Ristićem, Dušanom Slavnićem, Zoranom Rajićem, Nikolom Cvijetićem i Lazarom Lazovićem.

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »