Verstapen kao posle poplave – muka mu je od Bakua!

Razočaran Verstapen – Dok su se Danijelu Rikardu brci smešili zbog pobede, drugom Red Bulovom vozaču se prevrtala utroba zbog novog odustajanja

U Formuli 1 nekada nije dovoljno biti jednostavno brz. Vozač mora da bude i miljenik sreće da bi došao do rezultata. Tipičan primer srećkovića u Bakuu je bio Danijel Rikardo, nasuprot Maksu Verstapenu koji je zbog novog odustajanja ponovo u minus fazi, ali i na šestom mestu u šampionatu sa 45 osvojenih bodova.
“Na početku trke sam imao veoma obećavajuću poziciju. Imao sam i veoma izgledan trkački tempo. Prevrće mi se utroba zato što me je tehnički problem ponovo sprečio da napravim nešto više. Veoma sam razočaran jer sam siguran da bih stigao do podijuma”, rekao je Maks Verstapen koji je shodno neočekivanom razvoju VN Azerbedžana zaista mogao da zauzme podijum. Njegovom kolegi je to uspelo uprkos delu trke u kom se činilo da ni od Rikarda nema ništa.

Zbog svega toga dva vozača ekipe Ditriha Matešica su pravi primeri za konstataciju da ništa nije nemoguće, al ii da sve postaje problem ukoliko se tog dana vozaču jednostavno ne otvaraju karte za osvajanje pozicija.

(Foto: Action Images)

Izvor Mozzartsport

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: