Verona maksimalna, Kovačević blistao

Odbojkaši Verone ostvarili su i drugu maksimalnu pobedu na početku sezone, pošto su u poslednjem meču 2. kola savladali Molfetu rezultatom 3:0, po setovima 25:17, 25:21, 25:16.

Domaćin je dominirao tokom svih 70 minuta igre, a blistao je Uroš Kovačević, koji je osvojio 16 poena. U pobedničkom timu, novajlija Mitar Durić dodao je 9, a Belgijanac Lekat i Australijanac Cingel upisali su po 8 poena.

Kod poraženih, koji su jos uvek nekompletni, Dulio Sabi je bio jedini dvocifreni, sa 13 poena.

Sto se tiče samog kretanja rezultata po setovima, najneizvesnije je bilo u drugom, pošto su gosti pretili sve do rezultata 21:20. Onda je Uroš Kovačević uzeo stvar u svoje ruke, na radost više od tri hiljade gledalaca u „AGSM Forumu”.

Verona je ovom pobedom izbila na lidersku poziciju, zajedno sa Lubeom i Trentinom, koji su takođe na startu sezone upisali dve maksimalne pobede.

U narednom kolu, ekipa koju sa klupe vodi legendarni italijanski as Andrea Đani, gostuje Pjaćenci, uz direktan prenos u nedelju na SK4 od 18 časova, a prethodno će premijerni meč 3. kola odigrati Padova i Trentino, u petak od 20:30 na SK6.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: