Velja Nevolja u Partizanu primao platu od 5.000 evra, radio i kao fudbalski menadžer!

Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja, vođa kriminalne bande koja je optužena za najteža krivična dela, zaposlen je u FK Partizan!

Kao radnik FK Partizana, Belivuk je mesečno na ime plate dobijao čak 5.000 evra! Belivuk je čak, preko posrednika koji su mu služili kao paravan, bio menadžer pojedinim fudbalerima, a svakodnevno je na raspolaganju imao luksuzni službeni klupski automobil.jemu su klub i stadion bili baza iz koje je sa saradnicima osmišljavao i planirao najteža krivična dela.

– Belivuk je u pravom smislu te reči bio gospodar na stadionu u Humskoj. Njemu su, bukvalno, članovi uprave polagali račune i podnosili raport. Iz klupskih papira i dokumentacije smo saznali da je tamo bio i fomralno zaposlen. Zbog toga su, između ostalog, na saslušanje pozvani predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura. Iako je od kriminalnih poslova zarađivao ogromne sume, Belivuk je iz klupske kase dobijao platu od 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti – otkriva sagovornik.elja Nevolja je godinama bio menadžer nekim igračima. Oni, kako tvrdi izvor, baš i nisu imali mnogo izbora.

– Ponuda je bila uzmi ili ostavi. A, ako ostaviš, znaš šta ti sledi. Šamari, u najmanju ruku, a mnogo verovatnije batine ili polomljene noge – objašnjava sagovornik.

Kako se može čuti u FK Partizan, jedan od fudbalera koji je bio pot patronatom Velje Nevolje bio je centarfor Filip Knežević, koji je u Humsku došao iz čačanksog Bora, a potom otišao u Portugal.

– Na Belivukovom spisku bilo je još igrača. Uglavnom ih je birao još u kadetima ili omladincima. Možemo samo da pretpostavimo kako se ophodio prema njima i koliki procenat od zarade i transfera su morali da mu daju – konstatuje sagovornik ovog lista.

Podsećanja radi, policija je nakon hapšenja Belivuka i njegovih pomagača otkrila tajni štek na stadionu Partizan. U prostorijama koje su nastale pregrađivanjjem nekadašnjeg restorana nađeni su droga i oružje.

Posebno je zanimljivo da je u tim prostorijama nađen i snajper.

Velja Nevolja je svakodnevno dolazio na stadion u Humskoj, a često je boravio i u SC „Teleoptik“, gde se održavaju treninzi prvog tima i gde pojedini mlađi igrači i žive u sobama koje su opremljene kao hotelske.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: