Veliki uspeh: Vojvodina dva seta od Lige šampiona

Vojvodinu dva seta dele od Lige šampiona

Ekipa Vojvodine NS Seme savladala je Tuluz maksimalnim rezultatom po setovima u meču treće, poslednje runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Novosađani su odigrali sjajnu utakmicu pred 2.000 navijača u Spensu i slavili posle 85 minuta igre – 3:0 (25:22, 25:23, 25:21).

Revanš susret na programu je četiri dana kasnije u Francuskoj, a srpskom predstavniku biće dovoljno da osvoji barem dva seta kako bi ušao u društvo najboljih.

Domaće su predvodili David Mehić i Božidar Vućićević sa po 12 poena, dok su Stevan Simić i Miran Kujundžić poentirali po osam puta.


Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se tri boda, a ukoliko je rezultat 3:2, pobednik dobija dva boda, a poraženi jedan.
Ako obe ekipe posle dve utakmice imaju isti broj bodova, konačnog pobednika će odlučiti ‘zlatni set’ (do 15 poena), koji bi se odigrao odmah po završetku revanša.


S druge strane, u redovima Tuluza najviše se istakao Bruno Temponi sa 15 poena, Luka Bašić dodao je 13, a Anres Viljena 11.

Revanš je na programu u nedelju od 20 časova u dvorani Andre Brua u Tuluzu.

Pobednik će direktno u grupnu fazu elitnog takmičenja, a poraženi će evropski put nastaviti u Kupu CEV.

 

OSS

Utakmicu su posmtrali Ivan Miljković, prvi potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, predsednik Sportskog saveza Vojvodine Slobodan Boškan, kao i bivši reprezentativci Vasa Mijić i Marko Samardžić.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: