Veliki uspeh nije slučajan – Iza Nikole Jokića su dve godine mukotrpnog rada u Americi. Uspeh našeg centra nije se dogodio preko noći. Uložio je mnogo u svoje telo i isplatilo se. Ipak, jedan čovek ima velike zasluge za vrtoglavi napredak igrača Denvera. Njegovo ime je Stiv Hes.

On je kondicioni trener Nagetsa, i sa ovim timom je već 12 sezona. Hes se brine o radu u teretani, kondiciji, ali i ishrani svih igrača. Sa Jokićem je trenirao mnogo, postoje programi koje Srbin mora da odradi pred utakmice. A svaki dril naš as zbog Hesa obavlja sa osmehom.

  • Nikola je od toga da bude debeo, došao do toga da bude velika sila. Radili smo puno – objasnio je iskusni stručnjak

I trener Denvera Majk Meloun smatra da Jokić ima veliki napredak.

  • Tokom prve Letnje lige koju je igrao, bilo je jasno da njegovo telo nije spremno za NBA. Da mora mnogo da trenira ali i da se žrtvuje – rekao je Meloun.

Priču o Jokiću i njegovom kondicionom treneru objavio je zvanični kanal NBA lige. Nikolin napredak oduševio je sve, i sigurno je da će sledeće sezone biti jedan od najboljih centara lige.

Ostaje da se vidi da li će tokom leta obući dres reprezentacije Srbije na Evrobasketu, ili će se odlučiti za drugačiji put, odnosno za sate i sate vežbanja sa Hesom u teretani. Denver je rekao svoje, sada se pita Nikola.

Izvor i foto Blic (Miloš Rangelov)

Ostavi komentar

Translate »