VELIKI HUAN MARTIN DEL POTRO: Argentinac prekinuo meč da bi pomogao povređenoj devojčici (VIDEO)

Huan Martin Del Potro pobedio je posle velike drame Marina Čilića u četvrtom meču finala Dejvis kupa, ali trenutak kada je prekinuo igru da bi pomogao povređenoj devojčici je definitivno potez finala

Huan Martin Del Potro pobedio je posle velike drame Marina Čilića u četvrtom meču finala Dejvis kupa i sačuvao nadu argentinskoj reprezentaciji, koja je posle trijumfa Federika Delbonisa nad Ivom Karlovićem i osvojila trofej.

Del Potro je u Zagrebu gubio 2-0 u setovima, ali je uspeo da preokrene i stigne do trijumfa posle skoro pet sati igre – 6:7 (4-7), 2:6, 7:5, 6.4, 6:3.

Međutim, slika koja će obići svet je trenutak kada su hrvatski navijači aplauzom pozdravili Argentinca zbog divnog gesta tokom prvog seta.

Hrvatski teniser je promašio servis i pogodio u stomak devojčicu koja skuplja loptice. Vrisak ove devojčice je šokirao zagrebačku Arenu, a Del Potro joj je prišao i pitao da li je boli. Kada je dobio potvrdan odgovor zatražio je da se ukaže pomoć ovoj devojčici.

Ona je u suzama napustila teren, a jedan od navijača Argentine joj je pružio flašicu sa vodom. Devojčica je potom sela na mesto predviđeno za skupljače loptica.

Meč je nastavljen, a sudija je dodelio prvi servis Čiliću. Del Potro se uhvatio za glavu, a Čilić je prišao sudiji i rekao mu da mu dodeli drugi servis, a ovaj je to i učinio. Usledile su ovacije sa tribina za hrvatskog tenisera.

Izvor

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: