Mundijal u Rusiji će biti istorijski -ali zbog greške u gradnji stadiona

Ah, ti ludi Rusi…

Euforija je sve veća. Kroz nedelju dana još neke reprezentacije kupiće kartu za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Organizatori privode kraju izgradnje stadiona na kojima će dočekati najbolje selekcije na planeti.

Jedan od tih zdanja je i nova Jekaterinburg arena koja će biti verovatno najspecifičniji stadion na svetu. Ali zbog greške graditelja i nepoštovanja pravilnika FIFA.

Naime, ova lepa arena prema prvoj projekciji imala je 27.000 mesta za posetioce. To je znatno ispod traženog broja od strane Svetske kuće fudbala. Zbog toga je stadion potpuno rekonstruisan i dograđena je nova tribina – izvan stadiona!

Stadion nakon dograđivanja ovog ‘dodatka’ ima kapacitet od 45.000 sedećih mesta, a na njemu će biti odigrano četiri mondijalska meča.

Ono što je posebno interesantno jeste da će zbog položaja i ‘okvira’ od ostatka stadiona gledaoci imati utisak da gledaju utakmicu na velikom platnu.

Kako se može videti na objavljenom snimku, ideja je zanimljiva, ali je neverovatno kako su organizatori mogli da naprave ovoliki propust. Propust je veliki ali i istorijski.

Izvor i foto HotSport

Ostavi komentar

Translate »